Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό παιχνίδι, για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 15, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρα 10:00), με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μαστίχας Χίου. Αξιοποιώντας την ψηφιακή εφαρμογή Μουσείων Τόπος (MouseionTopos #Chios), που αποσκοπεί στη σύνδεση των θεματικών μουσείων του ΠΙΟΠ στο Αιγαίο με τους οικισμούς τους και στην ανάδειξη της υλικής και άυλης βιομηχανικής/βιοτεχνικής παράδοσής τους, οι μαθητές θα βιώσουν μια μοναδική και πρωτότυπη γνωστική εμπειρία. Ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού του Μουσείου και με τη χρήση της εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν το Μουσείο, θα γνωρίσουν την αρχιτεκτονική των μαστιχοχωρίων αλλά και την τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, μπορούν να ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους, με επίσκεψη και περιήγηση στο χωριό Ολύμποι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του  Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του
Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.