Διορθωτικές κινήσεις για τη διαχείριση υποδοχής τουριστών

 

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων παρατηρώντας συγκριτικά την διαχείριση των Τούρκων τουριστών στη γειτονική Λέσβο, με εκείνη της Χίου, αναφέρει στην κάτωθι επιστολή του ορισμένες “διορθωτικές κινήσεις”, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής και εξυπηρέτησης αυτών, ιδίως με τον ερχομό του θέρους:

“Η εβδομάδα αυτή και ιδιαίτερα η χθεσινή ημέρα Τετάρτη 10/4 και η σημερινή Πέμπτη 11/4 ανέδειξε τις δυνατότητες του τελωνείου σε ότι αφορά την διέλευση των τούρκων επισκεπτών σε χρονικά διαστήματα όπου έχουμε μαζικές αφίξεις και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την έκδοση της βίζας επιτόπου. Λαμβάνοντας υπόψη και δημοσίευμα που έδειχνε φωτογραφίες από το τελωνείο της Μυτιλήνης όπου είχε γίνει προγραμματισμός για παραμονή σε αξιοπρεπείς συνθήκες με την αναμονή των τουριστών σε τέντες μέχρι να εισέρθουν στο κτίριο καθώς και την προσφορά ενός «μικρού κεράσματος» θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν ανάλογες διορθωτικές κινήσεις για την συνέχεια της τουριστικής περιόδου όπου ιδιαίτερα από Ιούνιο και μετά οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατακόρυφα και η σκίαση των επιβατών είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να προβλεφθούν κάποια εξωτερικά καθίσματα και χημική τουαλέτα κάτι το οποίο είχαμε θέσει τον Ιανουάριο όπως και να υπάρχουν εξωτερικά μικρά μπουκάλια νερού προς διάθεση. Το παρήγορο είναι ότι παρόλη την αναμονή τους οι τούρκοι επισκέπτες έρχονται με καλή διάθεση και γρήγορα ξεχνούν την ταλαιπωρία αυτή και έρχονται ξανά και ξανά.

Σε ότι αφορά τις άλλες 2 όψεις του κτιρίου περιμένουμε τώρα αφού τελειώσει αυτή η εβδομάδα εάν θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις ώστε να καλλωπιστούν ενόψει του καλοκαιριού.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.