Το αντίο για τον Πέτρο Τριπολίτη

 

Το δικό του αντίο, στέλνει ο καρδιακός του φίλος Γιάννης Παληός, στον Πέτρο Τριπολίτη:

“Αντίο αδελφικέ φίλε Πέτρο! Δύσκολη η αποδοχή της απώλειας ανθρώπων, που δέθηκες. Ακόμη πιο δύσκολη, όταν για χρόνια ταυτίζεσαι μαζί τους, μοιράζεσαι ώρες και στιγμές, ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου, τις σκέψεις σου, την καθημερινότητα, τα μικρά και τα μεγάλα…

Έφυγες νωρίς. Πολύ νωρίς. Και άφησες ένα τεράστιο κενό. Έφυγες χωρίς να προλάβουμε να σου πούμε: ”Αντίο φίλε”. Έφυγες χωρίς να προλάβουμε να σου πούμε ότι μας έλειψε το χαμόγελό σου, το χιούμορ σου, η ανθρωπιά σου, οι συμβουλές σου. Έφυγες χωρίς να προλάβουμε να σου πούμε πόσα σου οφείλουμε. Απίστευτος ο θάνατος μοιάζει.

Ο Πέτρος μας ήταν μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του Χιώτικου εθελοντισμού. Ενέπνευσε εκατοντάδες Χιώτες για τη δασοπυρόσβεση και τον εθελοντισμό στη Χίο χάρη στη δίψα του για γνώση, τη μεταδοτικότητα, την ομαδικότητα και την ανιδιοτέλειά του. Έφυγε πρόωρα από κοντά μας, έπειτα από μια άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την Χιακή κοινωνία και φυσικά σύσσωμη την ομάδα της Όμικρον.

Όσοι γνώρισαν αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Στο άκουσμα της λέξης ”ανθρωπιά”, πάντα θα μας έρχεται στον νου ο Πέτρος.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.