Η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους

Εβδομαδιαία σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα το παιχνίδι, με προσκεκλημένους τους δημότες όλων των ηλικιών θα πραγματοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες της Χίου, από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης» την Δευτέρα 1η Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης:

H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Τα μέλη της Παιγνιοθήκης προσφέρουν εθε­λοντική εργασία, οργανώνοντας και λειτουργώντας Παιγνιοθήκες σε συνεργασία με Δήμους ή άλ­λους κοινωνικούς φορείς.

Οι Παιγνιοθήκες είναι ένας οργα­νωμένος χώρος με παιχνίδια που λειτουρ­γεί στα πρότυπα μίας Βιβλιοθήκης. Παιδιά και έφηβοι, με ειδικές ανάγκες έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τις διαφορές. Όλοι μπο­ρούν να δανείζονται παιχνίδια στο σπίτι τους. Βασικός σκοπός της “Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης” είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες. Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, είναι χώροι ειδικώς διαμορφωμένοι, εξοπλισμένοι με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ολύμπων, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου θα γίνει η εκκίνηση με το «Μεγάλο Παιχνίδι» για παιδιά από 7 ετών και άνω, ενώ μετέπειτα θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για παιδιά μέχρι 6 ετών. Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρο στην Κεντρική Πλατεία και την Παιδική Χαρά των Ολύμπων.

Σε συνεργασία με τις κυρίες Δέσποινα Τσαρδάκα & Πελαγία Κοντού, την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα υλοποιηθούν οι δραστηριότητες του Κλεάνδρου και της Θεανούς, στο 1ο Δημοτικό Βροντάδου στις 18:45 μ.μ.

Σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια κατασκευών, στην Άνω Πλατεία Καλαμωτής, στις 18:30 μ.μ.

Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, τα Θυμιανουσάκια θα παίξουν στην πλατεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα «παίζω με τις πέντε αισθήσεις», στην Πλατεία Καρούλιου και το κτίριο Μ.Ε.Ο.Θ, στις 19:00 μ.μ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.