Εντυπωσιακό το “Άρωμα Μαστίχας Χίου” στο Χαϊδάρι

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, εντυπωσίασε για άλλη μια  φορά διοργανώνοντας το Σάββατο βράδυ, την πιο μοσχοβολιστή εκδήλωση του καλοκαριού “ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ”!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ στο όμορφο και χαμογελαστό κορίτσι  ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΠΗ του Βαγγέλη και της Ειρήνης Γιωργαλά,που χάθηκε τόσο ξαφνικά και πρόωρα….

Η φιλόξενη πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου γέμισε με την παρουσία των Μελών και Φίλων του Συλλόγου !Η Εκδήλωση «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ», τα είχε όλα.!Παραδοσιακούς χορούς από το υπέροχο χορευτικό του Συλλόγου, βιντεοπαρουσίαση, νησιώτικο γλέντι και  τραγούδια  από τον Νικόλα Καραολάνη και την μουσική παρέα του,και Χιώτικα κεράσματα !Ο  χαρισματικός Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς ,διάνθισε τα τραγούδια και τους χορούς της Χίου με πληροφορίες και σχόλια για την ιστορία,την λαογραφία και την εθνογραφία των Μαστιχοχωρίων και μάγεψε το ακροατήριο!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου,  καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με το μοναδικό και ευλογημένο προϊόν της μαστίχας, για την ΕΜΧ, την MEDITERRA,  και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ και  διάβασε τις επιστολές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών  κκ. Μάρκου και του  Πυργούση Προέδρου  της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ κου Γιώργου Τούμπου! Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ , συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση της  ξεχωριστής  αυτής εκδήλωσης  και τους προέτρεψε να  συνεχίζουν.. να προσφέρουν πολιτισμό  μέσα από τις όμορφες εκδηλώσεις τους!

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου  έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και αποθεώθηκε άλλη μια φορά κατά την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών με αποκορύφωμα τον    Πυργούσικο !!! Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:Ο  βουλευτής Χίου Κος Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Κος Μιχάλης Σελέκος, ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικού Τομέα Αθηνών Κος  Βασίλης Λώλος, η περιφερειακή Σύμβουλος Κα  Ράνια Αγγελίδου,ο Πυργούσης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Βασίλης Παντελάρος, η πρώην  βουλευτής Χαρά Καφαντάρη,ο τεως δήμαρχος Χαϊδαρίου και επικεφαλής Δημ. Παράταξης Βαγγέλης Ντηνιακός,οι αντιδήμαρχοι:Κατερίνα Βελέντζα,Ελένη Θερμού, Ναουάφ Δαουάχερ,Μοσχονάς Παναγιώτης,Βουλγαρίδης Λεωνίδας,Αλεξία Παναγοπούλου,οι δημοτικοί Σύμβουλοι:Κυριακή Λυμπουσάκη,Αγγελική Γκανά Ρηγάκη,Χρήστος Νικολάου.Την δημοτική κίνηση ‘Πολίτες εν δράσει”εκπροσώπησε ο Κος Δημήτρης Αλεξάκης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης:ο Πυργούσης καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Γ.γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Κος Γιάννης Θεοτοκάς,από το ΔΣ του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον: οι Πυργούσοι Κος Μιχάλης Κούτελος και Κος Στέφανος Παντελάρος,Μέλη του ΔΣ της ΟΧΣΑ , πρόεδροι και εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών Συλλόγων,ο πρόεδρος της ΝΛΧ,ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου ιδρύματος,η Κα Πόπη Χαλκιά Στεφάνου κ.α

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν  τον ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ , τον πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ,τον  κο Γιώργο Τούμπο,  και τον κο Γιάννη Μανδάλα της MEDITERRA S.A για την αποστολή κερασμάτων της εκδήλωσης!, Άπειρα ευχαριστώ  σε όσους βοήθησαν παντοιοτρόπως στην επίτευξη της εκδήλωσης,κυρίως τον Κο Μιχάλη Βαρλά και την Κα Μαρία Λυμπουσάκη για την διδαχή του χορευτικού,και φυσικά όλα τα Μέλη της Χορευτικής ομάδας!! Ευχαριστούν την εταιρεία “Ανεμος”, και τον Ηλία Κατσίκη για την διάθεση των προϊόντων τους!Ευχαριστούν όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου!!

Και του χρόνου με υγεία!Καλό καλοκαίρι!Καλή αντάμωση στη Μυροβόλο Χίο μας!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.