Πριν το Πάσχα οι Επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το συνολικό ποσό των 8,8 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθεται στις επιδοτήσεις, στον κλάδο ” Φυτικής παραγωγής του προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου” σκοπεύει να δώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν το Πάσχα.

Από τα συνολικά χρήματα που θα καταβληθούν, 1,12 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στους μαστιχοπαραγωγούς , με στόχο να διατηρηθεί η καλλιέργεια της μαστίχας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές επίκειται να κατατεθούν και άλλες επιδοτήσεις, μερικές από τις οποίες είναι αυτές που αφορούν τις πατάτες, το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης ανέρχεται σε 395.000 ευρώ ετησίως. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (1 στρέμμα), και τα εσπεριδοειδή, όπου, η επιδότηση αυτή αφορά την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στα νησιά Χίος και Σάμος και στις ΠΕ Καλύμνου, Καρπάθου και Ρόδου. Το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης είναι 255.000 ευρώ. Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,1 εκτάρια, με ελάχιστο αριθμό διακόσια (200) δένδρα ανά εκτάριο και η ελάχιστη έκταση κάθε αγροτεμαχίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 εκτάρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.