1ο Βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο Χίου

 

Forest …. fortherest είναι η μαθητική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χίου, η οποία κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού «Γύρω Γύρω όλη… η οικονομία» και μέσα από 150 περίπου συμμετοχές πήραν το πρώτο βραβείο Πανελλαδικώς στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ομάδα αποτελείται από μαθητές του τμήματος Β1 και η εκπαιδευτικός κα Παρασκευή Μπάτσιου ήταν αρμόδια για την καθοδήγηση των παιδιών.

Σημειώνεται το γεγονός ότι η ίδια επιχειρηματική ιδέα κατάφερε να μπει στην τελική 10άδα του Πανελλήνιου διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας της EnvolveEntrepreneurship.

Ο διαγωνισμός «Γύρω-γύρω όλη…η οικονομία», καλούσε τους μαθητές να ασχοληθούν με την περιγραφή ενός σχεδίου Κυκλικής Οικονομίας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του σχολείου. Οι μαθητές θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι η στενότητα των πόρων οδηγεί στην
ανάγκη να βρεθούν  λύσεις  φιλικές  προς το περιβάλλον και την κοινωνία, να κατανοήσουν  την αλληλεξάρτηση κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος και την αλλαγή νοοτροπίας με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων.

Στόχοι ήταν:

  • Η έγκυρη πληροφόρηση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των μαθητών σχετικά με την ορθή αξιοποίηση των πόρων.
  • Η συνειδητοποίηση ότι κανένας τομέας και καμία δράση δεν είναι ανεξάρτητη από την άλλη και απαιτείται συνεργασία.
  • Η προώθηση της ιδέας της υπεύθυνης κατανάλωσης και διαχείρισης στη σχολική και την τοπική κοινωνία.
  • Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
  • Η ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών και έκφρασης της προσωπικότητας τους μέσω αυτής της διαδικασίας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να συνεργαστούν μεταξύ τους ως ομάδα και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα σχέδιο εφαρμογής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στον χώρο του σχολείου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.