Οι κάτοικοι της Ευρετής δεν έχουν δικαιώματα

 

Ούτε λόγος για τους πεζούς που θέλουν να κάνουν βόλτα στην πλατεία της Ευρετής στο Βαρβάσι. Οι ίδιοι, προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ των δικύκλων που διασχίζουν την πλατεία, αλλά και των αυτοκινήτων που ανεβαίνουν χωρίς ενδοιασμό σε αυτή και παρκάρουν ανενόχλητα.

Η έλλειψη ελέγχων έχει αποθρασύνει τους οδηγούς οι οποίοι δίχως όχληση παρκάρουν όπου βρουν, ενώ τα μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά κορόνα γράμματα τη ζωή τους, με τον φόβο μην τους πατήσει κάποιο διερχόμενο όχημα. Πολίτες μας αναφέρουν ότι έχει αφαιρεθεί αυθαίρετα η πινακίδα απαγόρευσης για να μπορούν να παρκάρουν ελεύθερα, με αποτέλεσμα η τροχαία που έχει ενημερωθεί να μην μπορεί να παρέμβει, λόγο ιδιωτικής περιουσίας.

Οι Κάτοικοι της περιοχής έχουν αποστείλει γραπτές καταγγελίες τόσο στις Δημοτικές Υπηρεσίες που θεωρούν υπεύθυνες, αλλά και στον ΟΑΕΔ, ώστε να επαναφέρουν στο σημείο που προϋπήρχε την απαγορευτική πινακίδα, μάταια όμως, αφού υπάλληλοι και των δύο υπηρεσιών τους ενημερώνουν ότι η πλατεία δεν ανήκει στο Δήμο ή και το αντίθετο.

Οι κάτοικοι που διαμένουν στο κέντρο της πλατείας, μετά από την συγκεκριμένη δημοσίευση, μας προσκόμισαν έγγραφα από τα οποία η τεχνική υπηρεσία του Δήμου τους παρέχει πρόσβαση με τα οχήματα τους λόγω ιδιωτικού χώρου.

Τελικά που ανήκει βρε παιδιά η άμοιρη πλατεία;  Ορφανή είναι ή ιδιωτική; Όπως και να έχει….. όποιος και αν είναι υπεύθυνος πρέπει να δώσει άμεσα λύση, γιατί πολύ γρήγορα θα έχουμε κανένα απρόοπτο συμβάν και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

Π. Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.