Στις επάλξεις οι Συνοριοφύλακες για τα δικαιώματά τους

Περισσότερο απογοητευμένοι με τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, δεν θα μπορούσαν να ήταν οι Πρόεδροι της Ένωσης Συνοριοφυλάκων σε Λέσβο, Σάμο και σε τοπικό επίπεδο τη Χίο, μιας και η αδιαφορία του Υπουργού για τους ακρίτες προστάτες ήταν εμφανής. Οι Πρόεδροι, Κοτανίδης Κυριάκος, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος και Ακίνδυνος Βέντος, μέσα από την κάτωθι επιστολή τους, εκφράζουν δημόσια την εξάντληση των ψυχικών τους αποθεμάτων, ενώ θα βρίσκονται δυναμικά στις επάλξεις διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους: Βέλτιστες συνθήκες εργασίας, ισοτιμία μεταξύ των μελών και το φλέγον ζήτημα της μονιμοποίησης, αφού η ίδια η Κυβέρνηση που τους έστεψε ως φύλακες, αυτή τη στιγμή δείχνει διαρκώς την απουσία της από το πλευρό τους, και με τη στάση της, τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς και αβέβαιοι για το επαγγελματικό και βιοτικό τους μέλλον. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Δυστυχώς, η συνδικαλιστική μας ανοχή και υπομονή σήμερα ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Οι προεκλογικές ”καμπάνιες” –που κάποιοι με εξωστρέφεια και καμάρι καυχιούνται- στο Βόρειο Αιγαίο, μετά τη Λέσβο και τη Σάμο ήρθαν να αποκορυφωθούν στο ακριτικό νησί της Χίου με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη.

Το ίδιο δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε και εμείς τα πρωτοβάθμια σωματεία του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο, τα οποία διανύουμε επί τέταρτη ετήσια σε σειρά θητεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, για την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος το οποίο βιώνουμε εμείς και άλλοι 2.000 (δύο χιλιάδες!) συνάδελφοι ανά την επικράτεια. Συναίσθημα που καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας έρχεται να αντιστρέψει την ψυχολογία μας, η προεκλογική περίοδος που μόνο τότε γίνεστε αισθητοί, αλλά χωρίς όμως να προσφέρονται ουσιαστικές λύσεις!

Τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται καθημερινά, με ικανές ανθρώπινες ψυχές, που έδωσαν όρκο για την πατρίδα και στους νόμους τους κράτους, κάτω από αντίξoα καιρικά φαινόμενα και τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούν να προστατευτούν από αυτά. Τα σύνορά μας φυλάσσονται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, ανθρώπους που μόλις έφτιαξαν την οικογένειά τους και άλλους που τρέμουν στη σκέψη να το τολμήσουν, εξ αιτίας της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που μας προσφέρει η ύπαρξή μας στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα σύνορα θα συνεχίσουν να προστατεύονται πλήρως αν επιτέλους η πολιτεία πάψει να αδιαφορεί παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Για το σήμερα, όχι για το αύριο!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.