Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Η θερινή περίοδος πραγματοποίησε την είσοδο της με δυσάρεστα γεγονότα, ξεκινώντας από την φωτιά στην παραλία του Βικίου, και καταλήγοντας στην πολύωρη πυρκαγιά που επεκτάθηκε στην περιοχή των Ρεστών ως τις Καρυές. Είναι πράγματι ολοφάνερο ότι όσα μέτρα πυροπροστασίας κι αν ληφθούν υπό τις διαταγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, δεν θα μπορέσουν με ευκολία να ανταποκριθούν στο μέγεθος μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Ευτυχώς, χάρη στους Δασοκομάντος, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εθελοντές, και πιλότους των εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης, επιτεύχθηκε το όσο φάνταζε ακατόρθωτο.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Σταύρος Καπελαρίδης, μέσα από τις δηλώσεις του, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την άμεση ανταπόκριση και δυναμική που υπέδειξαν τα στελέχη της Υπηρεσίας κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, και μίλησε για τα όσα η ίδια άφησε πίσω, σημαδεύοντας το περιβάλλον, αλλά και τις ψυχές των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά, άφησε πίσω της 270 καμένα στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.
Χάρη στο ελικόπτερο και την πληθώρα αεροσκαφών που συμμετείχαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενισχύθηκαν κατά αυτό τον τρόπο τα εγχειρήματα των επίγειων δυνάμεων, που αποτελούνταν από όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αρμόδιων κλιμακίων, καθώς και των εθελοντών, και των 40 δασοκομάντος οι οποίοι διατέλεσαν επιτυχώς το έργο τους για το οποίο και προσλήφθηκαν.
Ο ίδιος ο Διοικητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους δημότες αναφορικά με τον καθαρισμό των αγροτεμαχίων αλλά και κατά μήκος των κατοικιών τους για την πρόληψη των πυρκαγιών, καθώς αυτό που παρατηρήθηκε ήταν η αμέλεια αρκετών εκτάσεων που ήταν ακαθάριστες, παρά τις τακτικές επισημάνσεις του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.