Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξανά το ζήτημα των λατομικών ζωνών

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάο στο νησί, ώστε να εξάγει πόρισμα για την πορεία των έργων, ανέκυψε δήλωση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Βρουλή, στην οποία ο ίδιος αναφέρεται στην δημιουργία λατομικών ζωνών. Το ζήτημα αυτό, είχε ξανά συζητηθεί αλλά και καταψηφιστεί στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρά ταύτα, το «πάτημα» έδωσε ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Ταχιάο, καθώς ανέφερε πως δεν δύναται ολόκληρο νησί να μην διαθέτει λατομεία, αλλά να στηρίζεται στη διάθεση του ενός.  Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, επιθυμεί να επαναφέρει το ζήτημα, ώστε να εξαχθεί λύση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως το είχε επαναπροτείνει ο κ. Βρουλής, γνωρίζει καθέτως την αναγκαιότητα δεύτερου λατομείου, όχι μονάχα για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες για την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για να μπορούν να εξυπηρετηθούν λοιπές οικοδομικές εργασίες. Κατά την πραγματοποίηση του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο ίδιος προτίθεται να επαναφέρει το θέμα υπό άλλες πλέον συνθήκες, επιχειρώντας να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Ωστόσο, ο κ. Βρουλής έκανε λόγο και για το ζήτημα της ασφάλειας της ανθρώπινης ακεραιότητας, το οποίο καθίσταται πρωτεύον, καθώς θεωρεί επικίνδυνη την λήψη αδρανών υλικών από τους δανειοθαλάμους που βρίσκονται στην περιοχή του Γρου, στο Μυρσινίδι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Άγιο Αρτέμιο. Ειδικά για το Μυρσινίδι, λόγω γεωμορφολογίας, σε περίπτωση εξόρυξης αδρανών υλικών, οι κατολισθήσεις που θα ακολουθήσουν είναι αρκετά πιθανές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.