Η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει τις εκκρεμότητές της, σειρά του Υπουργείου

Έπειτα από τα όσα ειπώθηκαν από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ταχιάο με αφορμή τις επισκέψεις και τις εκτιμήσεις του στα επικείμενα έργα του νησιού, δεν έλειψαν και οι δηλώσεις των τοπικών αιρετών της Χίου, οι οποίοι έλαβαν τη δική τους θέση επί των θεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, έκανε λόγο για το έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, υποστηρίζοντας πως η Περιφέρεια έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό και έχει ολοκληρώσει από μέρους της, οποιαδήποτε εκκρεμότητα. Ιδιαίτερα, η μόνη εναπομένουσα διαδικασία, είναι εκείνη της δημιουργίας των δύο πυργίσκων με αρμοδιότητα τους την υδροληψία, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η απορροή των υδάτων.

Ωστόσο, με γνώμονα ότι όλα έχουν ένα κόστος, αναμένεται η αποπληρωμή των εργασιών που αγγίζει το ύψος των 240.000 ευρώ, ενώ, όπως είχε οριστεί από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να παρακολουθεί το έργο απεσταλμένος τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος θα «στοιχίσει» επίσης 150.000 ευρώ.

Εφόσον, όπως επεσήμανε ο κ. Βρουλής, η Περιφέρεια έχει φέρει εις πέρας τις εκκρεμότητές της, αναμένεται πλέον από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, να ακολουθήσει τα ορισμένα πρωτόκολλα και να λάβει αρχικά, την πιστοποίηση της διοίκησης φραγμάτων, ενώ θα πρέπει να προσλάβει και να αποστείλει τον ειδικό τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα αναλάβει να παρατηρεί και να διασφαλίζει την ροή και λειτουργία του Φράγματος. Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει, πως η παράδοση και ολοκλήρωση του έργου, είναι πιθανή να πραγματοποιηθεί εντός του φετινού έτους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.