Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την Μάχη της Κρήτης

Στις 2 Ιουνίου τιμάται η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, η οποία ξεκίνησε την 20η Μαΐου 1941 και ώρα 8:00 π.μ. Αδιαμφισβήτητα, η Μάχη της ηρωικής Κρήτης σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και ανέτρεψε τον σχεδιασμό του τρίτου Ράιχ, γράφοντας για μια ακόμα φορά την εποποιΐα του ελληνικού ηρωισμού, αποκαλύπτοντας παράλληλα το «μέταλλο» που είναι φτιαγμένη η ελληνική ψυχή!!

Η ηρεμία της πρωινής ανοιξιάτικης ημέρας, στις 20 Μαΐου 1941, διακόπηκε από τον ισχυρό βόμβο των αμέτρητων γερμανικών εχθρικών αεροπλάνων. Στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά της Κρήτης σημειώθηκε ένας ανελέητος και αδιάκριτος καταιγισμός πυρών και βομβών και μια σειρά από εκκωφαντικές εκρήξεις, ενώ στην συνέχεια απελευθερώθηκαν αμέτρητοι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, σκοτεινιάζοντας τον κρητικό ουρανό.

Οι Γερμανοί, αν και θεωρούσαν την επέμβαση στην Κρήτη αναγκαίας στρατηγικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου και εύκολη την επικράτησή τους στο νησί, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς να λάβουν υπόψη την γενναία αντίσταση των συμμάχων υπερασπιστών του νησιού, αλλά και κυρίως όλων των θαρραλέων Κρητικών. Άνδρες και γυναίκες, όντας ενωμένοι, αψήφησαν τον κίνδυνο και χωρίς να λιγοψυχήσουν ούτε μια στιγμή, πολέμησαν σχεδόν άοπλοι το Γερμανό δυνάστη – κατακτητή. Η γενναιότητα και η ομοψυχία των Κρητών, αποτελεί πρότυπο ηρωισμού, θάρρους, θυσίας και αυταπάρνησης για τις μελλοντικές γενιές και παράλληλα μας διδάσκει ότι μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στο μέλλον.

Στη Χίο μας, η Μνήμη των γενναίων πεσόντων Κρητών της ηρωικής, αιματηρής, θρυλικής και αντιξοότερης εκείνης μάχης της ιστορίας, τιμάται από το Σύλλογο Κρητών Χίου.

Σας ευγνωμονούμε!! Αιωνία σας η μνήμη!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.