Μηταράκης: Στόχος μας ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1500€

Στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Γεγονότα 2.0» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της ακρίβειας και των τρόπων αντιμετώπισής της από την Κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης «κάθε χώρα έχει έσοδα και έξοδα και μπορεί να καλύψει ένα ύψος δαπανών από αυτόν τον προϋπολογισμό. Όταν έρχονται προτάσεις που ως μόνο στόχο έχουν να χαϊδέψουν το αυτί του κόσμου, να κάνουμε δηλαδή δαπάνες που δεν μπορούμε να τις υποστηρίξουμε, μία πολιτική που μας οδήγησε πράγματι στο 2010. Δεν ήταν μόνο η άμεση οικονομική επίπτωση, η μεγάλη ύφεση στην οποία μπήκε η χώρα. Στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού παραδείγματος χάρη, στον τομέα της υγείας, αυτό το brain drain που τότε βιώσαμε, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να μας στοιχειώνει».

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «η χώρα μας, αυτή τη στιγμή, αν δείτε την τελευταία πενταετία, έχει πληθωρισμό τροφίμων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων. Η χώρα μας προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με 3 στρατηγικές. Η μια στρατηγική είναι η αύξηση των εισοδημάτων, το γεγονός ότι η χώρα μας έχει βιώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αύξηση των συντάξεων, την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, είναι ένα μόνιμο μέτρο βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, το οποίο θα παραμείνει και μετά τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων. Είναι οι έλεγχοι της αγοράς, και βλέπουμε για πρώτη φορά η χώρα μας να έχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο να καθορίζει τις παράνομες πλέον πρακτικές που επηρεάζουν τις τιμές στο σούπερ μάρκετ και να επιβάλλονται πρόστιμα που στο παρελθόν δεν επιβάλλονταν. Τρίτον προσπαθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο – γιατί υπάρχει και ευρωπαϊκή διάσταση, και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκης που το έβαλε στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ότι πρέπει να δούμε τα θέματα των μεγάλων πολυεθνικών, οι οποίες εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση.»

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Μηταράκης άσκησε έντονη κριτική στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι  «επειδή μιλήσατε για χρυσόψαρα, θυμάστε επί ποιανού νόμου μειώθηκαν οι συντάξεις τόσο πολύ σε αυτή τη χώρα, δεν ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου που ουσιαστικά έκανε μια μόνιμη μεγάλη μείωση συντάξεων; Ο νόμος Κατρούγκαλου μείωσε όλες τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων».

Απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο λαμβάνονται πολύ κρίσιμες αποφάσεις. Για τις πολυεθνικές δεν μίλησε ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε».

Για την αγοραστική δύναμη των πολιτών ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρα ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί τα επόμενα χρόνια. Φύγαμε από μια τεράστια οικονομική κρίση, καταφέραμε και πατήσαμε στα πόδια μας, καταφέραμε να έχουμε μια θετική τροχιά και προφανώς ο στόχος αυτής της τετραετίας που έχει ακόμα αλλά τρία χρόνια να ολοκληρωθεί είναι και ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500€».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.