Στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, αποστέλλει το δικό του μήνυμα προς τιμή της 19ης Μάϊου, ημέρα ορόσημο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

“Στις 19 Μαΐου με δέος, σεβασμό, ταπεινότητα και ευλάβεια τιμάται η θλιβερή επέτειος της Επίσημης Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ανελέητη καταδίωξη, θηριωδία και εκδίωξη, που υπέστη ο Ελληνισμός του Πόντου από τις προγονικές τους εστίες, αλλά και η φρικτή Γενοκτονία των χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπίσουν τα πάτρια, δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, ούτε να ξεχαστεί, διότι το ξεθώριασμα της ιστορικής μνήμης μόνο καταστροφές έχει επιφέρει σε έθνη και λαούς.

Αναγνωρίζοντας το χρέος και την υποχρέωση της η Περιφερειακή Ενότητα Χίου καλεί όλους τους Χιώτες να δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις Μνήμης που οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Χίου και το Σύλλογο Θρακών & Μακεδόνων Χίου «O Μέγας Αλέξανδρος», καθώς κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη, τηρώντας παράλληλα τα ήθη και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Κλίνω ευλαβικά το γόνυ, αναφωνάζοντας «Αιωνία η μνήμη»… και ότι η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.