Κίνδυνος μετατροπής σε μονοθέσια τρία σχολεία της Χίου

Αναταραχή έχει προκληθεί στο σχολικό δίκτυο και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το γεγονός της ελαχιστοποίησης αριθμού των φοιτούντων μαθητών σε τρία σχολεία του νησιού της Χίου, μετατρέποντάς τα σε μονοθέσια. Πιο συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων της Βολισσού, του Λιθίου και του Καταρράκτη, τα οποία με τα βίας αγγίζουν διψήφιο αριθμό μαθητών, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες θέσεων εργασίας σε ανερχόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά και υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα των κοινοτήτων, με την έλλειψη πληθυσμού και την «απόρριψη» της παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελάχιστος αριθμός φοιτούντων, εφόσον καταχωρείται στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν θα επιτρέψει τη παραμονή λειτουργίας των εκάστοτε σχολείων ως διθέσιων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Κατά αυτή την έννοια, θα πρέπει να ενισχυθεί ο μαθητικός πληθυσμός στις γύρω τοπικές κοινότητες, μέσω της παρότρυνσης μαθητών και γονέων, να παραμείνουν σε αυτές, και να μην απομακρυνθούν, παρακολουθώντας τα κεντρικά σχολεία της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων της Βολισσού, συμπατριώτης προθυμοποιήθηκε να αποδίδει ένα συγκεκριμένο ποσό στους μαθητές, στηρίζοντας τους με τα έξοδα και τις ανάγκες που τους απασχολούν, ενισχύοντας έτσι την εκπαίδευση στην τοπική κοινότητα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.