Το καλοκαίρι έτοιμη η Μ.Ε.Α στη Βέσσα

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΔΙΑΝΟΧ, κ. Κλέαρχο Χρύση στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Καλημέρα” με τον Αντ1 Αιγαίου και τον Κώστα Κυδώνη, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως η τωρινή οικονομική κατάσταση της εταιρίας, η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Βέσσα, η διαχείριση του εργατικού προσωπικού κ.α.

Ξεκινώντας με το πρώτο, ο κ. Χρύσης ανέφερε πως έχουν εισπραχθεί από τον Δήμο οι δύο δόσεις που αναλογούν, με αποτέλεσμα να έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές των τελευταίων τριών μηνών των εργατών, ενώ παράλληλα αποδίδονται τα αναλογούμενα χρηματικά ποσά στους προμηθευτές με τμηματικό τρόπο, για την καλύτερη διευθέτηση των ζητημάτων. Στόχος, έως το τέλος του έτους, το έλλειμμα των 654 χιλιάδων ευρώ που υπήρχε, να ανέλθει στο μισό.

Όσον αφορά για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Βέσσα, η ίδια ήδη κατασκευάζεται, ενώ αναμένεται ως τους θερινούς μήνες να καταστεί ετοιμοπαράδοτη προς λειτουργία. Στόχος της εταιρίας είναι η μείωση του όγκου απορριμμάτων για τη καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Αναφερόμενος σε αυτό, ο κ. Χρύσης σημείωσε πως θα παρακολουθήσει εν συνοδεία του αρμοδίου αιρετού κ. Πατελίδα ενημερώσεις, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά βελτίωσης.

Σχετικά με τη διαχείριση του εργατικού προσωπικού, ο κ. Χρύσης εξήγησε πως απασχολούνται πλέον λιγότερα άτομα στην εταιρία έναντι των 55 που εργάζονταν, ενώ ανέφερε τις θέσεις στις οποίες βρίσκεται ο κάθε εργαζόμενος. Πιο συγκεκριμένα, στο ΧΥΤΑ εργάζονται 3 υπάλληλοι έναντι των 6, ενώ το διοικητικό προσωπικό αποτελείται από 3 έναντι των 7. Το λοιπό εργατικό δυναμικό έχει προωθηθεί στο ΚΔΑΥ για τη βέλτιστη λειτουργία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.