Με το βλέμμα στραμμένο στα έργα της Χίου ο κ. Παντελής Μπουγδάνος

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακό Σύμβουλο του συνδυασμού Νέα Δυναμική με τον κ. Αλκιβιάδη Στεφάνη, κ. Παντελή Μπουγδάνο  στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Καλημέρα” με

τον Αντ1 Αιγαίου και τον Κώστα Κυδώνη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη των επικείμενων έργων στη Χίο, Ξεκινώντας, λόγος έγινε για τις μελέτες που είχαν προηγηθεί στο δρόμο του Μυρσινιδίου, οι οποίες ως τώρα όπως δήλωσε θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα, καθιστώντας ακόμη αδικαιολόγητα επικίνδυνη τη διαδρομή για τους περαστικούς οδηγούς. Θεωρεί πως η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε αδυναμία βούλησης της Περιφερειακής Αρχής, ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με το λόγο του, θα έπρεπε ήδη να είχαν κατατεθεί προτάσεις ώστε να αποδοθεί και ο ανάλογος προϋπολογισμός.

Αναφορικά με το ζήτημα των λατομικών ζωνών, επεξήγησε πως επί θητείας της κα. Καλογήρου, είχαν ξεκινήσει μελέτες για τη δημιουργία μιας λατομικής ζώνης, παρά ταύτα λόγω καθυστερήσεων εκκρεμούσαν να οριστούν οι περιβαλλοντικοί όροι, η πλειοδότηση και η ανάληψη του εργοταξίου από ανάδοχο. Συνεχίζοντας, αδιανόητο υποστηρίζει, το θέμα της λήψης και μεταφοράς υλικών από άλλες περιοχές, ενώ θα έπρεπε ήδη να υπάρχει ποσότητα στο νησί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των εργολάβων για τις ιδιωτικές απαιτήσεις  και την ολοκλήρωση των αναγκαίων για τη Χίο, έργων. Όπως ισχυρίζεται, παρά το γεγονός της Περιφέρειας να αναθέσει σε ειδικό μελετητή να αποδώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την εισήγηση για την σημαντικότητα των λατομικών ζωνών, το ίδιο, καταψήφισε την πρόταση, ενώ τόνισε ο κ. Μπουγδάνος πως κάτι τέτοιο κατέστη οξύμωρο.

Όσον αφορά το έργο της Παράκαμψης του Χαλκειούς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ίδιος τόνισε πως πλέον νιώθει ικανοποιημένος, διότι σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν, δήλωσε πως η ίδια η Περιφερειακή Αρχή σαμποτάρισε το εν λόγω έργο στις αρχές, με αποτέλεσμα το ίδιο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και να χαθεί η χρηματοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από την επανένταξη του με το πέρασμα των χρόνων, λήφθηκε εκ νέου μια χρέωση αυξημένου ποσού, αλλά παρόλα αυτά δρομολογήθηκε και το έργο πλέον έχει λάβει θετική πορεία.

Τέλος, στην λογοδοσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο ίδιος εξήγησε πως με τον συνδυασμό Νέα Δυναμική του πολιτικού Αλκιβιάδη Στεφανή, θα αποδώσουν ερωτήσεις, που μερικές από αυτές αφορούν τόσο την αιτία της παύσης εξέλιξης του έργου του Αγίου Γεωργίου Συκούση, αλλά και γιατί προκλήθηκε απένταξη ενός συγκεκριμένου έργου από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», χάνοντας έτσι την χρηματοδότηση των 400 χιλιάδων ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.