Οινούσσες: Συνάντηση εργασίας με το Φορέα Τουρισμού Χίου

Με επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη εργασίας του προεδρείου του Φορέα Τουρισμού Χίου και η συνάντηση με την  Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς επιχειρηματίες, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μάϊου στις Οινούσσες.
Αντιπροσωπεία του Φορέα αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Μούνδρο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Πάσσα και τον Υπεύθυνο τύπου και Ενημέρωσης κ. Γεώργιο Θωμά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και είχαν μια πρώτη ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Δανιήλ. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα «Μαρία Π. Λαιμού» παρουσία των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» και τοπικών επιχειρηματιών εστίασης και καταλυμάτων διαμονής. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Φορέα για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου (νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαγκάδας-Οινουσσών, πύλη Σένγκεν, Συνεδριακό Κέντρο, υδατοδρόμιο), αλλά και για τις ετήσιες επαναλαμβανόμενες δράσεις (θερινά σχολεία, συνεδριακές διοργανώσεις, πολιτιστικό καλοκαίρι κλπ). Ο Πρόεδρος κ. Μούνδρος αναφερόμενος στα πεπραγμένα και τη στοχοθεσία του φορέα κάλεσε τις τοπικές επιχειρήσεις να πλαισιώσουν και να εγγραφούν μέλη για να  δυναμώσει η συλλογική δράση των χιακών επιχειρήσεων. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για την κοινή στόχευση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και της ψηφιακής αναγνωρισιμότητας των νησιών και την επίλυση κοινών προβλημάτων, που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη. Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση και την ανάγκη συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών όλων των τουριστικών τομέων και κλάδων και επικαιροποίησε τις πολλές δυνατότητες περαιτέρω εξειδίκευσης των δράσεων και των στρατηγικών για να παρουσιάσουμε το σύγχρονο τουριστικό προϊόν στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.