Ενισχύεται ο στόλος της καθαριότητας του Δήμου μας με ένα αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο

Ένα ευέλικτο και εργονομικό εργαλείο προστέθηκε από την Πέμπτη 23 Μαΐου στη «φαρέτρα» του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και έρχεται να ενισχύσει τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου μας, αναβαθμίζοντας στο έπακρο το επίπεδο εντός του οικισμού. Το μικρό μέγεθός του, το καθιστά ευέλικτο ιδανικό για "δράση" σε στενούς δρόμους. Το νέο αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο της Kärcher είναι αρθρωτού τύπου με εσωτερική ακτίνα στροφής που δεν ξεπερνά τα 80 εκατοστά και μικρών διαστάσεων με πλάτος καμπίνας που δεν υπερβαίνει τα 110 εκατοστά, ώστε να είναι κατάλληλο και πολύ ευέλικτο για σάρωση στενών δρόμων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, στεγασμένων χώρων και γενικώς για χώρους όπου τα μεγάλα σάρωθρα δεν μπορούν να ελιχθούν.
Λειτουργεί με σύστημα αναρροφητικής σάρωσης και μόνο, χωρίς οποιαδήποτε μηχανική υποστήριξη του συστήματος απομάκρυνσης των απορριμμάτων (ύπαρξη περιστρεφόμενης κεντρικής κυλινδρικής βούρτσας κ.λ.π.), για εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας και ανταλλακτικών / αναλωσίμων υλικών. Ο κάδος των συλλεγόμενων απορριμμάτων, είναι απόλυτα στεγανός, ανθεκτικός σε οξείδωση και ικανός να φέρει συλλεγόμενα απορρίμματα
βάρους 400 κιλά, και 500 λίτρα. Για την καταστολή της σκόνης το σάρωθρο διαθέτει κατάλληλο σύστημα ψεκασμού νερού μέσω ακροφυσίων στις δύο εμπρόσθιες βούρτσες σάρωσης και εντός του κεντρικού αγωγού αναρρόφησης και ανθεκτική δεξαμενή νερού χωρητικότητας 150 λίτρων. Το σάρωθρο αποκτήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» καθώς και από ίδιους πόρους του Δήμου μας.

«Εντός του οικισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαθέτουμε ευέλικτα εργαλεία που κυριολεκτικά μας λύνουν τα χέρια και μας βοηθούν στο να διατηρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι μας πεντακάθαροι. Το νέο σάρωθρο έρχεται να προστεθεί στον υφιστάμενο στόλο και να ενισχύσει την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των εργαλείων που ρίχνονται στη μάχη για «αστραφτερές» γειτονιές. Συνολικά, εντός του έτους, θα προμηθευτούμε τέσσερα οχήματα και αυτό είναι το πρώτο που παραλαμβάνουμε σε μια κομβική χρονική στιγμή, δεδομένης και της αύξησης της επισκεψιμότητας στο νησί μας λόγω της επικείμενης τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.