Αναμένονται οι μελέτες για την ανάπλαση της παλαιάς Λαχαναγοράς

Ένα έργο το οποίο επανατίθεται επί τάπητος ύστερα από χρόνια, καθίσταται η ανάπλαση της παλαιάς Λαχαναγοράς, κατά την οποία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου φαίνεται πως σκοπεύει να αναλάβει, μέσα από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το έργο αυτό καθίσταται ένα από όσα πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με δεύτερο σε σειρά να έρχεται το «πάρκα τσέπης».

Στόχος της εταιρίας, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Πατελίδας, είναι η αναβάθμιση της περιοχής με δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, αλλά πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Ζήτημα, είναι να υλοποιηθεί η σύνδεση της Απλωταριάς με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορείου. Για να προκύψουν τα παραπάνω, ο κ. Πατελίδας επεξήγησε πως αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε κατάσταση επεξεργασίας έτσι ώστε να προετοιμάσουν τα όσα θα ζητηθούν από τη μελέτη, ενώ η αναζήτηση κατάλληλου μελετητή που θα αναλάβει το έργο, θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος. Τέλος, σχετικά με το κόστος του προϋπολογισμού, ανέφερε πως θα αγγίξει έως και τα 600.000 ευρώ, εξαιρουμένης της δημιουργίας υπογείου χώρου στάθμευσης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.