Προσεχώς τα πάρκα «τσέπης»

Ο Δήμος Χίου, έτοιμος να δώσει μια «φυσική πνοή» στην πόλη, μέσα από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σχεδιάζει τη δημιουργία πάρκων «τσέπης» στο νησί.  Αυτό αποτελεί ένα από τα αναμενόμενα έργα που έχουν προγραμματιστεί, ενώ η Διαχειριστική Αρχή που έχει αναλάβει την εξέλιξη του προγράμματος, έχει σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της μελέτης του έργου.

Αναλυτικότερα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Πατελίδας, επεξήγησε πως ως πλάνο του Δήμου, καθίσταται η αναζήτηση δημοτικών οικοπέδων προς αξιοποίηση, έχοντας εξακριβώσει τα ισχύοντα για το καθεστώς ιδιοκτησίας, έτσι ώστε αυτοί οι χώροι να αξιοποιηθούν για κοινόχρηστο σκοπό.

Ιδιαίτερα, αυξημένο φαίνεται το ενδιαφέρον του Δήμου για τα οικόπεδα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην πόλη, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης και στις Εργατικές Κατοικίες Λιβαδίων, ενώ ο Δήμος πιθανώς να δραστηριοποιηθεί και σε οικόπεδα που εδρεύονται στον Άγιο Γεώργιο Ορφανό.

Κλείνοντας ο κ. Πατελίδας ενημέρωσε ότι με την συγκέντρωση και την κατάθεση προτάσεων, αναμένεται να αποδοθεί η ανάλογη χρηματοδότηση από τον αρμόδιο φορέα, ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες για την πορεία διαμόρφωσης των έργων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.