Στόχος η αύξηση του καταβληθέντος ποσού σε γιατρούς μικρών νησιών

Κατά την υλοποίηση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, έκανε εισήγηση περί της αυξήσεως κατά 250 ευρώ επιπλέον, στο ήδη χορηγούμενο ποσό που κατατίθεται από την Περιφέρεια, στους αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς που εδρεύονται στα μικρά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται κατάθεση αίτηση αυξήσεως του ποσού στα 500 ευρώ.

Επί της ουσίας, το καταβληθέν ποσό, αποδίδεται ήδη σε 52 αγροτικούς και 12 επικουρικούς γιατρούς, ενώ η μισθολογική αύξηση αφορά τους 17 γιατρούς που διατελούν το έργο τους στα μικρότερα νησιά, όπως για παράδειγμα οι Φούρνοι Ικαρίας.

Τα προαναφερθέντα στηρίζονται στο γεγονός ότι το ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά παραμένει αμετάβατος στα 24%, ενώ στα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου έχει διατηρηθεί μειωτικά στα 17%, με απόρροια την ακριβότερη ποιότητα ζωής.  Τέλος, ο κ. Βρουλής με την πρόταση αυτή επιχειρεί να αποδώσει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να υπάρχει αυξημένη ροή κάλυψης αναλόγων θέσεων, γεγονός που δεν υφίσταται ως σήμερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.