Νωρίτερα φέτος η περιπολίες δασικών πυρκαγιών

Με την κρούση του κώδωνα του κινδύνου για τις τεραστίων διαστάσεων δασικές πυρκαγιές, η Πολιτική Προστασία απέστειλε εντολή εκκίνησης περιπολιών στους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σκυτάλη να αποδίδεται στον Στρατό Ξηράς.

Κατά τη σύσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, κέντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν εντός της εβδομάδας, αλλά και οι απρόσμενες αυξημένες θερμοκρασίες κατά μήκος της χώρας, τα οποία συνδυαστικά αποτελούν κίνδυνο για την εκδήλωση των πυρκαγιών. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, ήδη έχουν εκδηλώθεί 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές πανελλαδικώς.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου συμμετείχαν η ηγεσία του Υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και περιφερειάρχες/ εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.