Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις 17 Απριλίου

Με απόφαση της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ορίστηκε η μη πραγματοποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε ολόκληρη την χώρα, την Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής της, στην 24ώρη   Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, με θέμα την καταπολέμηση της ακρίβειας και την προσπάθεια για εξασφάλιση καλύτερων βιοτικών συνθηκών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η ΠΝΟ: «Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο». Τονίζει επί της ουσίας την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει το επάγγελμα των ναυτεργατών, καθώς με τα χρηματικά «αδύναμα» επιδόματα ανεργίας που αποδίδονται, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με αυτά των υπαλλήλων της στεριάς, καθίσταται δύσκολη η διαβίωση τόσο αυτών, όσο και των οικογενειών τους.

Ακόμη, συνεχίζει λέγοντας: «Η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, συμμετέχοντας στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, αιτεί την καθιέρωση αυξημένων οργανικών συνθέσεων, την πλήρη εξασφάλιση των ανθρωπίνων αναγκών στο πλαίσιο της εργασίας και την διασφάλιση των πλοίων, επιβατών και του πληρώματος, καθώς την αναβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων ναυτεργατών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.