Συνάντηση για την Ίδρυση Συλλόγου με θέμα τον Όμηρο

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024,πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο αμφιθέατρο της Π.Ε.Κ.Ε.Β. με σκοπό την ίδρυση συλλόγου, με θέμα την Ομηρική Παράδοση. Στόχος σύμφωνα με τον κύριο Νύκτα, είναι με το πέρας των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο, να δημιουργηθεί το Κέντρο Ομηρικής προβολής με τη συμβολή των πολιτών και του δήμου. Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδωση του Ομήρου. Να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σχετικά με τον Όμηρο, να αναγεννηθούν τα Ομήρεια, καθώς επίσης να λειτουργήσει το κέντρο Ομηρικών Σπουδών στη Δασκαλόπετρα. Επισημαίνει ότι η Χίος βασίζεται στην ιστορία του Ομήρου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους Πυλώνες της οικονομίας της και δεν έχει δοθεί δυστυχώς η βαρύτητα που αρμόζει. Τέλος αναφέρει ότι από το 2012 που ξεκίνησε η προσπάθεια για την ανάδειξη του Ομήρου έως και σήμερα κατατίθεται ενοίκιο για ένα ένα κτίριο που στην ουσία, δεν χρησιμοποιείται.

Ωστόσο συγκροτήθηκε προσωρινά επιτροπή εννέα μελών: Νύκτα Νικόλαο, Πελαντή Μαριάννα, Τσιροπινά Στέλλα, Μούνδρο Κωνσταντίνο, Καμπούρη Στυλιανό, Σεραφείμ Παντελή, Ψώρρα Ιάκωβο και Μπουλά Παρασκευή έτσι ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι τις εκλογές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.