Η Τουρκία θεωρεί πρόκληση την Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο

Τα τουρκικά ΜΜΕ θεωρούν «πρόκληση» την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο! Θεωρούν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το νησί για να επιθεωρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται εκεί «παρανόμως»! Επαναλαμβάνουν δε ότι το νησί θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο, αλλά δεν μένουν σε αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, η πρόθεση της Ελλάδας να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στο  9ο “Our Ocean Conference” για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο  αποτελεί πρόκληση και κόκκινη γραμμή μεταξύ των δύο χωρών. «Με τα θαλάσσια πάρκα που σχεδιάζει, η Ελλάδα διεκδικεί την κυριαρχία των…αμφισβητούμενων νησιών», πρόσθεσαν οι αναλυτές σε πάνελ τουρκικού καναλιού.

Όσο δε για την ΑΟΖ ( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), οι Τούρκοι αναλυτές παρακάμπτοντας τα όσα βλέπουν στον χάρτη, θεωρούν ότι η χώρα τους «έχει συνορεύουσα ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με αυτήν πρέπει να διαπραγματευθεί, όχι με την Ελλάδα»!

Για τον σκοπό αυτό παρουσιάστηκαν και χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αναλυτικά τα νησιά του Αιγαίου που δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό, κι αυτά τα οποία αμφισβητείται η κυριαρχία τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.