Ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα με τη καθυστέρηση χορήγησης visa

 

Το αποτέλεσμα της οικονομικής ζημιάς και δυσφήμισης αναφέρουν στην δήλωσή τους τα στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, λόγω των συνεχόμενων ακυρώσεων κρατήσεων, την αλλαγή ημερομηνιών ή ακόμη και το αίτημα επιστροφής χρημάτων από τους Τούρκους τουρίστες, εξαιτίας όπως αναφέρουν, δεν τους χορηγείται η κάρτα εισόδου “visa express” ώστε να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, η αυξημένη ζήτηση χορήγησης visa που οδηγεί στην καθυστέρηση απόδοσής της, καθίσταται ως η αιτιολογία που χρησιμοποιούν οι τουρίστες ώστε να προβούν στις παραπάνω ενέργειες.
“Από τις 6/4/24 όπως πολύ καλά γνωρίζετε ξεκίνησε το μπαϊράμι των Τούρκων το οποίο θα διαρκέσει μερικές ημέρες με μεγάλο προσδοκώμενο αριθμό αφίξεων στο νησί. Παρ όλο που είχαμε μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων και εξοφλημένων κρατήσεων, από εχθές έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από ξενοδοχεία της ένωσης μας που δέχονται συνεχώς ακυρώσεις ή μεταφορές ημερομηνιών στο μέλλον, καθώς και αιτήματα επιστροφής χρημάτων, με την αιτιολογία ότι λόγω μεγάλου όγκου αιτημάτων δεν τους χορηγείται από το Ελληνικό Προξενείο η απαιτούμενη visa.
Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστούμε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία τόσο οικονομική όσο και δυσφήμησης για το νησί μας.
Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να ενεργήσουν ταχύτατα ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.