Υποστηρικτική η παρουσία του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη στον πρωτογενή τομέα

Στη Χίο βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, επικεφαλής του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα.

Ο ίδιος άκουσε τα προβλήματα των αλιέων, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, οι οποίοι τακτικώς ταλανίζονται από την ακρίβεια που η ίδια έχει επηρεάσει το επάγγελμά τους, στους τομείς της συντήρησης, παραγωγής, μεταφοράς και εξαγωγής των προϊόντων τους, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά της παραμονής τους στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Βρισκόμενος σε συνεργασία με τον τοπικό Βουλευτή της Ν.Δ Νότη Μηταράκη, διασφάλισε τους παραγωγούς ότι θα εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα τους, ενώ θα προχωρήσει στη λήψη ειδικών μέτρων για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αλλά και γενικότερα να στηρίξει με αποτελεσματικό τρόπο τον πρωτογενή τομέα.  Περαιτέρω, υπενθύμισε την υποστηρικτική στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέλη του πρωτογενούς τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τις επιτυχείς συνεργασίες της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες αποτέλεσαν αρωγό στην αποκάλυψη των μειζόνων κωλυμάτων που αντιμετώπιζε ο ίδιος, και κλείνοντας, τόνισε πως μέλημά του είναι η παροχή καλύτερων δυνατοτήτων για την εξομάλυνση και απλοποίηση των καταστάσεων που βιώνουν οι παραγωγοί, με ένα από αυτά να αποτελεί την απόδοση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα μέτρα που αφορούν τη πράσινη μετάβαση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.