«Αίσχος! Το υπουργείο συμβουλεύει τους φαντάρους να κοιμούνται με τη μάσκα

 

«Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα εξάπλωσης του κορονοϊού και διατροφής των φαντάρων στις στρατιωτικές μονάδες», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. «Αίσχος! Το υπουργείο συμβουλεύει τους φαντάρους να κοιμούνται με τη μάσκα για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες του συστήματος.»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες των νεοσύλλεκτων της ΣΤ’ σειράς του Νοέμβρη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει προκύψει και την υλοποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τα μέτρα που είχε εξαγγείλει το ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις στρατιωτικές μονάδες, όπως βεβαιώνουν και οι ίδιες οι Διοικήσεις δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν!

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, αφού καλλιέργησε τον εφησυχασμό και μάλιστα εξέφραζε την πλήρη ικανοποίησή της για την υλοποίησή τους, κοροϊδεύοντας τους φαντάρους, το μόνιμο προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα,

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας με ήδη επιβεβαιωμένα 7 κρούσματα κορονοϊού. Το Υπουργείο φέρει μεγάλη ευθύνη που δεν προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό φαντάρων σε συνθήκες πανδημίας. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η μονάδα να μείνει χωρίς τρόφιμα.

Σε παρόμοια κατάσταση και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο. Όπως καταγγέλλουν οι νεοσύλλεκτοι, στους θαλάμους είναι “πατείς με, πατώ σε”, χωρίς καμία απόσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαγειρεία. Χαρακτηριστικό των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Διοίκηση παραδέχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ΔΕΝ επαρκούν για να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο αριθμό φαντάρων. Επιπλέον, εκτός υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινε σύσταση στους φαντάρους να φορούν τη μάσκα και στον ύπνο τους (!!!).

Η κατάσταση αυτή δεν παρουσιάζεται μόνο στα δύο μεγαλύτερα Κέντρα που κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι, αλλά σε πλήθος ΣΥΠΟ και στρατιωτικών μονάδων.

Επιβεβαιώνεται, όλο και περισσότερο, καθημερινά ότι είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθούν τα μέτρα που ζητά το ΚΚΕ για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων, μεταξύ άλλων και με ερώτησή του στις 4 Νοέμβρη στη Βουλή.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα εξάπλωσης του κορονοϊού και διατροφής των φαντάρων στις στρατιωτικές μονάδες.

– Εξασφάλιση του απαραίτητου φαγητού για όλους τους φαντάρους.

– Άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και το μόνιμο προσωπικό. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος.

– Κάθε ύποπτο περιστατικό, να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό, κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης απ’ τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.

– Μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε θαλάμους, ΚΨΜ και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους των στρατοπέδων, στα μέσα μεταφοράς των στρατιωτικών, με βάση τις επιστημονικές οδηγίες. Αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και επίταξη ξενοδοχειακών και άλλων κατάλληλων οικημάτων όπου χρειάζεται, για τη μεταφορά προσωπικού για την αποσυμφόρηση μεγάλων μονάδων.

– Στις εισόδους – εξόδους των στρατιωτικών μονάδων (κάθε κλάδου και επιπέδου), να υπάρχει λειτουργικός εξοπλισμός, θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες – γάντια μιας χρήσης) για τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους.

– Χορήγηση όλου του αναγκαίου υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών, μασκών και γαντιών σε κάθε στρατιώτη και στέλεχος, το οποίο θα ανανεώνεται.

– Να εξασφαλιστεί και να εκπαιδευτεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), κινητές Νοσοκομειακές Υποδομές Εκστρατείας και ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Να γίνουν άμεσα απολυμάνσεις σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία. Ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί σε θαλάμους, φοριαμούς, πόμολα, βρύσες, πάγκους, κρεβάτια, ρούχα, εσώρουχα, σεντόνια, είδη προσωπικής χρήσης, που πρέπει να απολυμαίνονται συστηματικά. Διαρκής απολύμανση των αποχωρητηρίων και άμεση επισκευή των εγκαταστάσεών τους. Καθαρισμός και απολύμανση δικτύων εξαερισμού σε οικήματα, πλοία, αεροσκάφη.

– Να ανανεώνονται συχνά τα κλινοσκεπάσματα. Ειδικά, σε φυλάκια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται κλίνες από περισσότερους από έναν φαντάρους να αλλάζουν μετά από κάθε χρήση. Να λειτουργήσουν σε όλες τις μονάδες τα πλυντήρια με δωρεάν χρήση τους απ’ τους φαντάρους.

– Ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων, για τα σκάφη προ απόπλου και για όσα είναι εν πλω.

– Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

– Να προσαρμοστεί, αναλόγως των συνθηκών, το πρόγραμμα των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των μονάδων.

– Χορήγηση ειδικής άδειας στις οικογένειες στρατιωτικών με τέκνα, σε εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

– Να δοθεί έκτακτο επίδομα, στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων, που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Δωρεάν μετακίνηση προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας, με όλα τα μέσα. Να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός για να μη χαθούν οι άδειες των στρατευμένων και μονίμων στελεχών, λόγω της πανδημίας.

– Να επιτρέπεται η δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας των στρατευμένων φαντάρων, με σκοπό τη συμβολή, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των στρατευμένων και του μόνιμου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η Επιτροπή να μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για την δημιουργική οργάνωση του ελεύθερου χρόνου των στρατευμένων (βιβλιοθήκες, προβολές ταινιών, συζητήσεις, κ.ά.) σε συνθήκες, που εξαιτίας του εγκλεισμού, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε μαχητικά και αυτή τη δυσκολία, γνωρίζοντας ότι θα βγούμε νικητές. Για να βγούμε υγιείς και να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.»

Πηγή:902

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.