Γιάννης Ξενάκης: Νέα σημαντικά έργα δημοπρατούνται στη Χίο

«Την προηγούμενη Παρασκευή 26/2/2021 έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο που περιελάμβανε την πρώτη αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος στο οποίο μεταφέρθηκαν τα έργα που υπήρχαν από το 2020 και τα υπολειπόμενα χρήματα, εκείνα που δεν διατέθηκαν δηλαδή, μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020» ανέφερε ο Γ. Ξενάκης σε συνέντευξή του.

Αναλυτικότερα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην καθημερινή εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” δήλωσε τα εξής: «Το βασικό στοιχείο είναι ότι σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται σημαντικότατα έργα για τη Χίο. Από σήμερα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των εξής έργων: Αποκατάσταση ρεύματος της Αγίας Ειρήνης (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ),  ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο), ανάπλασης της Κώμης 726.000 ευρώ (χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο) και τα δυο μεγάλα αντιπλημμυρικά του Καλοπλύτη, έργο προϋπολογισμού αξίας περίπου  2,4 εκατομμυρίων ευρώ και των Μεστών περίπου 3 εκατομμ. ευρώ. Για αυτά τα έργα ξεκινάει τώρα η διαδικασία να γίνει η δημοπράτηση, η συμβασιοποίηση και η εγκατάσταση του αναδόχου για να ξεκινήσουν σιγά σιγά αυτά τα μεγάλα έργα για τη Χίο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.