Συναγερμός στη Χίο: Αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία – 7 τμήματα σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας λόγω Covid

Μεγάλη αποχή μαθητών από τα σχολεία τους παρατηρείται τελευταία λόγω του φόβου αυτών, αλλά και των γονέων τους, μετά τα αυξημένα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όμως, χρειάζεται ψυχραιμία.

Η μεγαλύτερη αποχή παρατηρήθηκε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου -Γυμνάσιο- ΓΕΛ- ΕΠΑΛ, εκεί όπου καταγράφηκαν δύο κρούσματα στην Α’ και Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου. Διευκρινήσεις δόθηκαν μέσα από ανακοίνωσή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του Δευτέρου Γυμνασίου Χίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ένα κρούσμα κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα δεν συνδέεται με το σχολείο που υπηρετεί. Η  εκπαιδευτικός ήταν σε άδεια για εξετάσεις στην Αθήνα και με την επιστροφή της μπήκε καραντίνα. Το πρωί της Δευτέρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έκανε τεστ όπου βγήκε θετικό. Η κατάσταση της υγείας της είναι ικανοποιητική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για διασπορά του ιού από το συγκεκριμένο περιστατικό, λόγω του ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός στην ραδιοφωνική εκπομπή Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε το 1ο κρούσμα στο Μουσικό Σχολείο Χίου, το 2ο κρούσμα στη Καλλιμασιά, το 3ο και 4ο κρούσμα βρέθηκαν σε σχολεία του ΓΕΛ Βροντάδου. Αμέσως έκλεισαν τα τμήματα στα οποία φοιτούσαν οι εν λόγω μαθητές.

 Όσον αφορά την εκπαιδευτικό από το 2ο Γυμνάσιο Χίου που βρέθηκε θετική, δεν είχε καμία επαφή με το σχολείο, με μαθητές και εκπαιδευτικούς διότι μετά το ταξίδι της στην Αθήνα έμεινε αμέσως καραντίνα και αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία έκανε το τεστ στο Νοσοκομείο και αφού διαγνώστηκε θετική συνέχισε να μένει καραντίνα χωρίς να έρθει σε επαφή ούτε με εκπαιδευτικούς, ούτε με μαθητές. Αυτή είναι η συνολική εικόνα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και για την αποφυγή ψευδών ειδήσεων, η υπηρεσία ενημερώνει για τα παρακάτω.

«Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου λειτουργούν κανονικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 τμήματα σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, εξ αποστάσεως λειτουργούν τα εξής:

  • Η Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Χίου
  • Η Α’ τάξη του Γυμνασίου Καλλιμασιάς (δύο τμήματα Α1 και Α2)
  • Η Α’ τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Α1 και Α2)
  • Η Γ’  τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Γ1 και Γ2)

 

Το ΓΕΛ Καλλιμασιάς λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση. Το Γυμνάσιο Βροντάδου λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση.

Επίσης, το ΓΕΛ Βροντάδου τη Τετάρτη έκανε κατάληψη και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο  νόμος για τηλε-εκπαίδευση, οπότε το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Επίσης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους μαθητές ότι όταν υπάρχει ένα κρούσμα άμεσα ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, γίνονται οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Τέλος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρεί δεδομένο ότι οι γονείς ενημερώνουν άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου του παιδιού τους, σε περίπτωση που το παιδί ή οι ίδιοι νοσούν, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της σχολικής κοινότητας και της Χιακής κοινωνίας γενικότερα» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.