Λύθηκε το πρόβλημα από την ΕΣΕΔΕ Δήμου Χίου για την προμήθεια πετρελαίου των σχολείων

Έλυσε όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της το πρόβλημα της προμήθειας πετρελαίου η ενιαία σχολική δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Σε αυτήν αναφέρει:

“Το δυσεπίλυτο πρόβλημα που προέκυψε από την ¨Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2022¨ η οποία εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Αιγαίου στο Τμήμα Διεύθυνσης Ν. Χίου και η έγκριση της απόφασης μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός ενός μήνα από την αποστολή της σύμφωνα με τις ισχύουσες από το Νόμο προθεσμίες  με αποτέλεσμα να μείνουν τελικά χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία του Δήμου Χίου κατέληξε να πρέπει να επιλυθεί από τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου.  Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου που πραγματοποιήθηκε στις 10-3-2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρόντα 9 μέλη, για πρώτη φορά 10πμ, κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση σε ότι αφορά την έγκριση του τρόπου προμήθειας και πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Η απόφαση αυτή, ολοκληρώθηκε με την προσκόμιση  των απαραίτητων εγγράφων στις 9-3-2022, εγκρίθηκε άμεσα από την Επιτροπή στις 10-3-2022, γράφτηκε αυθημερόν και αναρτήθηκε την ίδια ημέρα στην διαύγεια, ενώ αποστέλλεται το ίδιο βράδυ στα σχολεία, ώστε να λύσει τα χέρια των διευθυντών των σχολείων και του πρατηριούχου. Έτσι από αύριο 11-3-2022, ακολουθώντας οι Διευθυντές των σχολείων την προβλεπόμενη διαδικασία να επαναλειτουργήσει ο εφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης. Ως Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου και ως Πρόεδρος ζητώ την κατανόηση εκπαιδευτικών-συναδέλφων μαθητών, γονέων και κηδεμόνων διότι από μεριάς μας μετά την ανάληψη του θέματος κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να αποκαταστήσουμε την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου θέρμανσης στα σχολεία που έχουν ανάγκη, στο συντομότερο χρονικό διάστημα που αυτό μπορούσε να γίνει εφικτό”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενιαίας Σχολικής Δημοτικής Επιτροπής του Δ. Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.