Με χορηγία του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη οι ανασκαφές στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Έγινε η σχετική συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Μέγας δωρητής του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και χορηγός σε πολλούς τομείς του πολιτισμού ο Πάνος Λασκαρίδης θα στηρίξει για μία ακόμη χρονιά φέτος το καλοκαίρι τις αρχαιολογικές έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Οι τελευταίες συνεννοήσεις έγιναν την Τετάρτη 2 Ιουνίου στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ρυθμιστεί το πλαίσιο της συνεργασίας με το υπουργείο  Πολιτισμού και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, που θα πραγματοποιήσει ως αρμόδια, την υποβρύχια ανασκαφή. Ο κ. Λασκαρίδης διαβεβαίωσε την υπουργό Πολιτισμού για την συνέχιση της στήριξής του στην προσπάθεια για την υποβρύχια έρευνα αυτού του ναυαγίου, που είναι ένα από τα σημαντικότερα του αρχαίου κόσμου. Ιδρυτής του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, το οποίο δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδος με πλήθος πρωτοβουλιών στο χώρο του πνεύματος, πολιτισμού και της εκπαίδευσης ο Πάνος Λασκαρίδης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ιστορία. Μπορεί o εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης να έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες εξ αιτίας άστοχων δηλώσεων και της διαμάχης του με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ωστόσο οι πρωτοβoυλίες του στον τομέα του πολιτισμού συνεχίζονται κανονικά Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη εξάλλου, έχει υποστηρίξει τις ανασκαφές στα Αντικύθηρα από την έναρξή τους διαθέτοντας απαιτούμενους πόρους και μέσα, όπως το σκάφος «M/Y ΓΛΑΡΟΣ» , που έχει χρησιμοποιηθεί για ενδιαίτηση και υλικοτεχνική στήριξη στην περιοχή των ερευνών. Χορηγός όμως θα είναι φέτος και ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας Hublot, που επίσης έχει στηρίξει παλαιότερα την ανασκαφή στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.