Μηταράκης: Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την παράδοση του Αεροδρομίου το καλοκαίρι του 2024

 

Τον χώρο του αεροδρομίου Χίου όπου πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου και την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου, επισκέφτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, επισκέφθηκε το κτήριο του Αεροδρομίου όπου ενημερώθηκε από τον εργολάβο/ επιβλέποντα του έργου για τις εργασίες που αναμένονται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Στη συνέχεια επέβλεψε την πρόοδο του έργου και τον εξωτερικό και περιβάλλοντα χώρο που αφορά στο έργο της επέκτασης του διαδρόμου, έπειτα και από το πρόσφατο άνοιγμα της οδού Ιωάννου Χρήστου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που «ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Χίο μας, το αεροδρόμιο, ένα από τα εμβληματικά έργα της γενιάς μας, βρίσκεται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του». Όπως τόνισε δε, «βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα πριν την παράδοση του αεροδρομίου το καλοκαίρι του 2024».

 

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Νότη Μηταράκη αναφορικά με το έργα του Αεροδρομίου: 

Επισκέφτηκα την πρόοδο των εργασιών, στα δύο εν εξελίξει έργα για το αεροδρόμιο της Χίου.  

Στόχος να αποκτήσουμε πύλες εισόδου που θα συμβάλουν στην αύξηση των αφίξεων επισκεπτών και παράλληλα θα τιμούν την εικόνα του νησιού μας.  

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Χίο μας, το αεροδρόμιο, ένα από τα εμβληματικά έργα της γενιάς μας, βρίσκεται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του.   

Βλέποντας την πρόοδο των έργων του Αεροδρομίου, αναλογίζομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο του Χιώτη και της Χιώτισσας του σήμερα.   

Τα θεμέλια για την εγκατάσταση του προσωρινού κτιρίου τοποθετήθηκαν και, την επόμενη εβδομάδα η προσωρινή αίθουσα αφίξεων θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ταξιδιωτών, ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου, δίχως να διακοπεί η λειτουργία του.   

Παράλληλα, με την πρόσφατη διάνοιξη της οδού της Ιωάννου Χρήστου, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου, καθώς και τα συνοδά αυτού έργα.  

Βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο βήμα πριν την παράδοση του Αεροδρομίου, την εκτέλεση των συμβασιοποιημένων έργων.  

Ένα βήμα πριν την υλοποίηση των «έργων της γενιάς μας».   

Προχωράμε, προχωράμε μαζί. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.