Οδός Σκουντούφλας και Καρμανιόλας!

Φυσικά και αναφέρομαι στην οδό Φιλίππου Πασπάτη στο κέντρο της πόλης μας στο παλιό παζάρι από την διασταύρωση της Απλωταριάς που ξεκινάει η οδός Σκουντούφλας και Καρμανιόλας μέχρι πάνω ψηλά που αρχίζει η οδός Ριζαρείου μέχρι το Ταξιαρχάκη και στην κοντοποδού!

Καθημερινά μέσα στους μπούρλους και στους λάκκους που υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου σχεδόν όλο και κάποια γυναίκα ή κάποιος γέροντας ή γριούλα ή μανούλα με το καροτσάκι με μωρουδάκι μέσα σκουντουφλάει πάνω σε προεξοχές ή πέφτει μέσα στις λακκούβες που υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου!
Χθες με σταμάτησε μια νεαρή κυρία και μου λέει πού ήσαστε λίγο πιο μπροστά να δείτε το τί έγινε που μια γυναίκα με το καροτσάκι και το μωρό μέσα έπεσαν στις λακκούβες και ήρθαν κάτω και η μητέρα και το καροτσάκι με το μωράκι!
Ευτυχώς τους έπιασε η Παναγία φαίνεται και δεν κτύπησαν μονάχα μια μικρή εκδορά στο γόνατο της γυναίκας.
Έβγαλα μερικές φωτογραφίες που δείχνουν το μεγαλείο του δρόμου που απ’ ότι φαίνεται ολοκάθαρα και είδα σε όλο το μήκος του δρόμου υπάρχουν λακκούβες και είναι όλο μπούρλοι λάκκοι!
Δεν ξέρω εάν απ’ αυτόν τον δρόμο περνούν κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους και άρχοντες ή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου… αλλά καλό θα είναι να κάνουν μια περατζάδα να δούνε το χαλί του δρόμου!
Ίσως τους έρθει και κάποια φαεινή ιδέα για την μελλοντική ανάπλαση της πλατείας Γεωργίου Χωρέμη στο πρώην παζάρι και γίνει αξιοποίηση της περιοχής και της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που υπάρχει εκεί!
Εν τω μεταξύ εκτός των πεζών που πέφτουν κάτω σαν τερματοφύλακες και πολλά μηχανάκια αναποδογυρίζουν με μικροτραυματισμούς ευτυχώς!
Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής αρχής όλων των παρατάξεων κοιτάξτε και Φροντίστε την οδό Σκουντούφλας και Καρμανιόλας γιατί μόλις βρέξει και γεμίζουν με νερό οι λακκούβες και περνούν τα οχήματα θα γίνονται μούσκεμα οι περαστικοί διαβάτες, αλλά εάν κατέβουν πολλά νερά από την κοντοποδού ζητώ που καήκαμε!
Αυτά τα λίγα όπως τα είδε το δικό μου μάτι και η φωτογραφική μηχανή του κινητού μου!
Καλό ξημέρωμα με αγάπη και Αισιοδοξία!
Χίος, 20 Οκτωβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.