ΣΕΣΝΟΧ – Άμεση έναρξη των εργασιών της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου

Χρονοδιάγραμμα έναρξης επισκευής και ολοκλήρωσης των εργασιών της παλαιάς χειρουργικής και παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χίου!

Καμία αυταπάτη κανένας εφησυχασμός, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου!  Κανένας πανηγυρισμός για τα αυτονόητα!

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

«Εν μέσω κορωνοϊου,  έχει γίνει  αντιληπτό πλέον από όλους μας πως  τo νοσοκομείο μας έχει φτάσει στα όρια του.  Οι κλίνες με το ζόρι επαρκούν  για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τα κτίρια της παλαιάς παθολογικής και χειρουργικής παραμένουν ερειπωμένα και χωρίς να διαφαίνεται στο μέλλον η επισκευή τους.

Μέσα σ’ όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες και οι εργαζόμενοι   από την έλλειψη χώρων στο νοσοκομείο μας έχουν μείνει μόνο οι λεκτικοί πανηγυρισμοί για την ένταξη του κτιρίου της παλαιάς χειρουργικής στο ΕΣΠΑ για επισκευή.

Η στατική ενίσχυση, επισκευή, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, με στόχο την αξιοποίηση τους, για την κάλυψη αναγκών στέγασης κλινικών του, όταν στάλθηκε στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020, θεωρήθηκε μια θετική εξέλιξη, που θα ενίσχυε τη Νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων του νομού.

Οι διοικούντες εκμεταλλευόμενοι  επικοινωνιακά την κατάσταση, μας παρουσίασαν μια αντεστραμμένη πραγματικότητα εμφανιζόμενοι, στα λόγια, ως υπερασπιστές της δημόσιας δωρεάν υγείας.  Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται είναι ότι θα είμαστε και ευγνώμονες εάν το έργο ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Αν για την κατασκευή μίας ράμπας η οποία συνδέει το κυρίως κτήριο του Νοσοκομείου με τους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί πλησίον της παθολογικής για τις ανάγκες των ασθενών, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρία  χρόνια για να γίνει η τοποθέτησή της και αυτό ελέω κορωνοϊου,  αναρωτιόμαστε πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το έργο ανακατασκευής του 3ου και 4ου κτηρίου!!!

Πέρασαν  4 χρόνια για να ξαναβρεθεί το έργο σε φάση επαναλειτουργίας και ακόμα αναμένουμε την ημερομηνία έναρξης των εργασιών !!!

Φτάνουν πια οι μεγαλοστομίες και οι διθυραμβικές κορώνες για τα αυτονόητα!!!

Κύριοι, της κυβέρνησης της ΝΔ, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και της Δ/σης του Νοσοκομείου Χίου,  δε θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό.

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός του λαού και των φορέων του.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι η επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου!

Το σωματείο  ως κύριο μέλημα του πέρα από την  υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, οφείλει να περιφρουρεί και να προασπίζεται τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και να μεριμνά για την ορθολογική τους χρήση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ρωτάμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, την αντιπεριφέρεια  και την περιφέρεια:

Ποιός  ευθύνεται για αυτή την πολύχρονη καθυστέρηση;

Ποιος θα πληρώσει τις επιπτώσεις;

Ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα έναρξης και αποπεράτωσης των εργασιών επισκευής;

Τι πρόκειται να γίνει και πότε με το κτίριο της παλαιάς παθολογικής;

Δηλώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας του Χιώτικου Λαού».  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.