Τα κορίτσια Μπουλά Βασιλική & Νούρε Αντζελα στο Ευρωπαϊκό καμπ επιλογής ταλέντων Εurotalents Pre Selection camp II – U12

Μετά την τεράστια επιτυχία με τα τρία χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 2021, τα κορίτσια Μπουλά Βασιλική και Νούρε Αντζελα έλαβαν μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, στο Ευρωπαϊκό καμπ επιλογής ταλέντων Εurotalents Pre Selection camp II – U12 που έγινε στην Κισκουνφελεγκιχάζα της Ουγγαρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης ETTU έχοντας στα χέρια της τους 2 καλύτερους αθλητές και 2 καλύτερες αθλήτριες  από 16 Χώρες για 7 μέρες 9/8/2021 εως 16/8/2021, έκανε μία πολύ δυνατή προετοιμασία σε ένα γήπεδο με 30 τραπέζια. Επικεφαλής προπονητής ήταν ο καταξιωμένος Φερενγκ Καρσάι, πρώην ομοσπονδιακός της Αυστρίας, ο οποίος ανέδειξε τον τελευταίο Ευρωπαίο πρωταθλητή κόσμου Βέρνερ Σλάγκερ το 2003. Βοηθοί του ανέλαβαν ο Ούγγρος Αττίλα Χαλμάι, Προβας Μονταλ και η Τσέχα πρώην διεθνής Ρενάτα Στρμπίκοβα, ενώ το παρόν έδωσε και ο Κροάτης Νέβεν Σέγκναρ, διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU.

Το τεχνικό τιμ είχε την υποστήριξη 15 καταξιωμένων προπονητών  από την Ουγγαρία πολλούς αθλητές σπαρινγκ για την προπόνηση, και 23  προπονητές των μικρών αθλητών και αθλητριών.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 ώρες προπόνησης το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα, με πολλές και περίπλοκες ασκήσεις στο τραπέζι, καθώς και ασκήσεις ενδυνάμωσης, από τα οποία υπήρχε βαθμολογία με βάση 6 κριτήρια από τον εκάστοτε προπονητή. Τέλος τις  δύο τελευταίες ημέρες έγινε τουρνουά και από τα αποτελέσματα βγήκε η τελική συνολική βαθμολογία όπου θα επιλέγονταν 12 αγόρια και 4 κορίτσια για τους τελικούς στην Σλοβενία. Η Νούρε Αντζελα στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός πρόκρισης.

Η Μπουλά Βασιλική με απόφαση από όλους τους προπονητές και τον διευθυντή Σέγκναρ ψηφίστηκε να πάρει wild card δηλαδή +1 κορίτσι επιπλέον (συνολικά 5 κορίτσια) κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια. Μετά την τεράστια επιτυχία στο Πανελλήνιο, η Μπουλά Βασιλική έκανε για άλλη μια φορά περήφανη την Χίο και την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, προκρινόμενη στις καλύτερες αθλήτριες U12 της Ευρώπης.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 10 έως 17 Οκτωβρίου στην Σλοβενία, όπου θα αγωνιστούν όλοι οι επίλεκτοι της Ευρώπης για μία από τις θέσεις στην Κίνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.