Ά. Γεωργιάδης: Σπουδαίος λόγος για απόλυση εργαζομένου ο μη εμβολιασμός

 

Ο εμβολιασμός των πολιτών είναι μονόδρομος για να ξεπεραστεί η πανδημία τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί».

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;»

Επεσήμανε, πάντως ότι για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Οσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε μιλώντας στο MEGA ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς.

«Ηθικό δικαίωμα του κράτους να περιορίζει την κυκλοφορία και την κοινωνική δραστηριότητα των εμβολιασμένων δεν υφίσταται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς πλέον. Ήδη οι ανεμβολίαστοι υφίστανται περιορισμούς. Μόνοι τους το επέλεξαν. Δεν υπάρχει κανένα plan b. Πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα έχουμε προβλήματα» σημείωσε.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο πεδία, το ηθικό και το νομικοπολιτικό.

«Αν ένας επιχειρηματίας κάνει την επιχείρησή του αμιγώς για εμβολιασμένους, και 1-2 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι, θα θέλει να βάλει το σηματάκι ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι στο μαγαζί και δεν θα μπορεί. Από αυτό το σηματάκι θα εξαρτάται η επιλογή των πελατών αν θα μπουν ή όχι. Η επιλογή αυτών των εργαζομένων θα κοστίζει χρήματα και θέσεις εργασίας στην επιχείρηση» σημείωσε.

«Είναι εξαιρετικά ανήθικο, κάποιος κοιτώντας τον εαυτούλη του να αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Βαθιά εγωιστική και ανήθικη πράξη» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Υπάρχει Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και Επιτροπή Βιοηθικής. Εγώ να θεσπίσω υποχρεωτικότητα σε έναν κλάδο χωρίς να το έχουν αποφασίσει αυτές οι επιτροπές, αποκλείεται. Το κοινό, συλλογικό, εθνικό, κοινωνικό συμφέρον είναι η πανδημία να ελεγχθεί. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.