Έκπτωτος ο ανάδοχος του 7ου και 11ου Νηπιαγωγείου

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή αποτέλεσε το γεγονός έκπτωσης του αναδόχου που είχε αναλάβει την ανάπλαση του 7ου και 11ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ορφανού.

Πιο συγκεκριμένα, επί της Δημοτικής Αρχής Βουρνού το 2018, τα δύο αυτά νηπιαγωγεία της Χίου δημοπρατήθηκαν, έτσι ώστε να καλυφθούν οι όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της εκάστοτε περιοχής. Το θέμα όμως που προβλημάτισε τη Δημοτική Αρχή Μαλαφή, είναι ότι τα έργα έχουν ολοκληρωθεί ως το 70% τους, και λόγω της αδυναμίας ολοκλήρωσης, ο ήδη υπάρχον ανάδοχος, ορίστηκε έκπτωτος, με αποτέλεσμα να αναζητείται εκ νέου αρμόδιος ο οποίος θα φέρει εις πέρας το υπολειπόμενο 30% ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Όσον αφορά την εύρεση κατάλληλου αναδόχου, προτάθηκε στην Επιτροπή, να επαναρωτηθούν οι επόμενοι εργολάβοι που είχαν καταθέσει τη δική τους προσφορά για την ανάληψη του έργου. Παρόλα αυτά, άγνωστο μένει το γεγονός της συμφωνίας των εργολάβων ή της απόρριψης τους, καθώς οι τιμές που είχαν αποδοθεί το έτος της δημοπράτησης των έργων, καθίστανται παντελώς διαφορετικές μέχρι σήμερα, λόγω των ανατιμήσεων και του αυξανόμενου πληθωρισμού. Ιδιαίτερα για τις τιμές, το κύριο κώλυμα στρέφει το βλέμμα του στην εύρεση 800.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν και για τα δύο νηπιαγωγεία ώστε να πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωσή τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.