Ένταση και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 κυριάρχησε το θέμα της στατικότητας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου, με τους γονείς και τους δασκάλους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί , κυρίως  μετά τον σεισμό του 2020.

Μετά από αναλυτική παρουσίαση από το ΤΕΕ Χίου των προβλημάτων που έχουν τα κτίρια, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα επισκευές από τον Δήμο Χίου στις δύο εβδομάδες που δεν θα λειτουργεί το σχολείο λόγω Πάσχα.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν εργαστηριακές αναλύσεις  δειγμάτων από τα δομικά στοιχεία των κτιρίων, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει την ασφάλεια του συγκροτήματος ως προς την στατικότητά του.

Πάντως οι ειδικοί δήλωσαν ότι, τουλάχιστον μακροσκοπικά, τα κτίρια φαίνεται να επιδέχονται επιδιόρθωσης. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χίου, κος Μισιρλής , είπε ότι χρονικά είμαστε στο μεταίχμιο, στα όρια που ακόμη προλαβαίνουμε να κάνουμε παρεμβάσεις πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Όμως τόνισε ότι οπωσδήποτε δεν πρέπει να χαθεί το καλοκαίρι.

Ένα μεγάλο θέμα που αναδείχθηκε από την συζήτηση ήταν και το πρόβλημα της υγρασίας που ταλαιπωρεί μαθητές και δασκάλους  καθώς και η ψυχολογική επιβάρυνση που δημιουργεί η οπτική ασχήμια, κυρίως στους μαθητές, ενός σχολείου που φαίνονται τα σίδερα στις κολόνες, που είναι σχισμένοι οι τοίχοι, που κρέμονται σοβάδες και άλλα παρόμοια.

Πάντως μετά από σφοδρές αντιπαραθέσεις, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια, πολύ περισσότερο την ασφάλεια των παιδιών μας που είναι και το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.