Αλέκος Αντωνίου| Ανακοίνωση παραίτησης λόγω καθόδου στις εκλογές

Σήμερα, 22.4.2019, σύμφωνα με όσα ορίζει ο εκλογικός νόμος, υπέβαλα  την παραίτησή μου  από τη θέση του Προέδρου των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χίου λόγω της απόφασής μου  να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, τους/τις διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, τους/τις διευθυντές/ντριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων, την ένωση και τους συλλόγους γονέων, το προσωπικό των σχολικών επιτροπών, του δήμου και ιδιαίτερα της τεχνικής υπηρεσίας για την αμέριστη συμπαράσταση και την ειλικρινή σχέση και συνεργασία μας  που μόνο στόχο είχε την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος  για το καλό των σχολείων μας.  Επίσης, ευχαριστώ  το Μανώλη Βουρνού για την τιμή που μου έκανε, δίνοντάς μου την ευκαιρία να εργαστώ  για την εκπαίδευση του νησιού μας, καθώς και τους αντιδημάρχους και  προέδρους οργανισμών που στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια αυτή, ο καθένας με το αντικείμενο που διαχειρίζεται. Είμαι υπερήφανος  που η αντίληψη ότι οι ανάγκες  των σχολείων καθορίζουν και το ύψος της χρηματοδότησης τους από τον δήμο και όχι το αντίθετο, αντίληψη που εστερνίζεται ο δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή, χρηματοδοτώντας  μόλις την τελευταία διετία τα σχολεία μας  με περίπου 500.000€ έκτακτες επιχορηγήσεις, μπορεί να αποτελέσει γνώμονα που θα  διατηρήσει το επίπεδο των σχολείων μας και συν τω χρόνω θα το βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

Οι σχολικές επιτροπές είναι οικονομικά εύρωστες και οργανωμένες,  έχοντας προβεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες, φωτοτυπικά μηχανήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κλιματιστικά, καυστήρες  πετρελαίου, βιντεοπροβολείς, σύστημα συναγερμού, αθλητικό υλικό κ.τ.λ.), εκσυγχρονισμού των κυλικείων και επεμβάσεων σε κτήρια και αύλειους χώρους, φέρνοντας  την σχολική τάξη πιο κοντά σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και βελτιώνοντας  την καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών. Ανταπεξήλθαμε με επιτυχία στις λειτουργικές ανάγκες, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα δαπανηθούν 70.000 €  παραπάνω για τη θέρμανση των σχολείων μας, λόγω του βαρύ χειμώνα που περάσαμε φέτος. Φυσικά  ακόμα έχουν να  γίνουν πολλά  και γι αυτό θέλω να ελπίζω ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, μιας και η όλη μέχρι τώρα συνεργασία μου με ανθρώπους της εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως παρατάξεων έδειξε ότι στην εκπαίδευση δεν χωρά η στείρα πολιτική αντιπαράθεση κι ότι όλοι εργάζονται για το καλό των παιδιών μας. Ο τρόπος  λειτουργίας  των σχολικών επιτροπών, με κυρίαρχο στοιχείο τον διάλογο, είχε ως αποτέλεσμα την  ομοφωνία στο σύνολο σχεδόν των εκατοντάδων αποφάσεων που ελήφθησαν.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή και τους/τις μηχανικούς  της τεχνικής υπηρεσίας  για την συνεργασία που είχαμε στον σχεδιασμό των έργων στα σχολεία, έργα που έχουν αρχίσει να εκτελούνται και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι και θα ικανοποιήσουν ενα μεγάλο μέρος των επισκευαστικών αιτημάτων των σχολείων, με ιδιαίτερη σημασία για μένα, ως άνθρωπο του αθλητισμού, την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, γήπεδα ασφαλή για τα παιδιά μας και πόλο έλξης για την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

 Μετά τιμής

 Αλέκος Αντωνίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.