Ανοίγουν την Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια – Τα νέα μέτρα για μετακινήσεις, σχολεία, αγορά

Επαναφορά της αγοράς στο click away και click in shop στις «κόκκινες περιοχές» και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη τη χώρα, εκτός από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια – Κλειστά τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές


Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία στα γυμνάσια και στα λύκεια, εκτός από τις επιβαρυμένες περιοχές όπου θα λειτουργήσουν μόνο τα γυμνάσια. Η Αττική μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων χαρακτηρίσθηκε πλέον ως περιοχή υψηλού κινδύνου, μετά από εισήγηση των λοιμοξιολόγων.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει η τηλεκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ ανοιχτά θα μείνουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη την Επικράτεια είναι τα εξής:

  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους- Απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων
  • Απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων
  • Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα- Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες- Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.