Αντιπλημμυρικά έργα (και όχι μόνο) στην περιοχή Κοντάρι

Ακόμα και με τις καλοκαιρινές βροχές, που εμφανίζονται στην περιοχή μας όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, γίνεται εμφανές το πρόβλημα που υπάρχει  στο Κονταρί Χίου. Και βέβαια μιλάμε για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία καταλήγουν τα νερά του χειμάρρου Κοκκαλά, κάποιων άλλων μικρότερων παραποτάμων που πηγάζουν από την περιοχή Κορακκάρη αλλά και  της “λεκάνης” του Κάμπου, της οποίας τα νερά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκουν διέξοδο στην ίδια περιοχή.

Απ΄ότι όμως φαίνεται στον ορίζοντα, η λύση έρχεται.

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία ώστε σύντομα, ίσως και πριν τον Χειμώνα που έρχεται, να αρχίσουν τα έργα της Αντιπλημμυρικής Προστασίας τα οποία με μεγάλη σπουδή σχεδίασε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη κο Κ.Μουτζούρη αλλά και τον επισπεύδοντα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κο Π.Μπουγδάνο.

Να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό  αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου και σε οδικό τμήμα 1250 μ. Η περιοχή του έργου  ανήκει διοικητικά στη Λεκάνη Απορροής Ποταμών Ανατολικού Αιγαίου του ΥΔ Νήσων Αιγαίου που σημαίνει ότι στην έκταση αυτή αποστραγγίζεται το σύνολο της απορροής της περιοχής, μέσω του υδρογραφικού δικτύου της. Η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα «Όμηρος». Επιπλέον με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα αναβαθμιστεί ένα σημαντικό οδικό τμήμα της οδού που οδηγεί στο αεροδρόμιο και θα εξασφαλιστεί η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους χρήστες της. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο” , είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.372.000 € και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

Ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής γίνεται πραγματικότητα και επιτέλους ένα πρόβλημα που επέφερε τεράστιες ζημιές στους κατοίκους αλλά και στους επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκει την λύση του!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.