Απάτες για ηλεκτρονικές αγορές οχημάτων

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) υποθέσεις απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν προ εξαμήνου περίπου, σε βάρος ημεδαπών – κατοίκων Χίου. Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, ημεδαπή και ημεδαπός ξεχωριστά για κάθε απάτη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η παθούσα, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να την πείσει, εξαπατώντας την, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -2.842,04- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατέθηκαν τα παραπάνω χρηματικά ποσά, άνηκαν ξεχωριστά στους ταυτοποιηθέντες ημεδαπούς, ενώ οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους παθόντες πραγματοποιήθηκαν από τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – ghost person)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.