Απαντήσεις και προτάσεις σχετικά με τα κελιά του Αγίου Αιμιλιανού!

Χαίρομαι ειλικρινά που φίλοι μου Καλλιμασιώτες μου έστειλαν τις απόψεις και τις απαντήσεις γι’ αυτό που έγραψα για τα κελιά!
Ο φίλος από την Αμερική Στάμος μου έγραψε! …..
Θέτω το μεγάλο ερώτημα στους απανταχού Καλλιμασιώτες κυρίως τού Εξωτερικού που κάθε χρόνο να έρχονται το καλοκαίρι για την Παγκαλλιμασιώτιμή σύναξη γιατί δεν φροντίζουν για την επισκευή των κελιών του Αγίου Αιμιλιανού. Κάποτε υπήρχαν πολλοί και μεγάλοι ευεργέτες στην Καλλιμασιά σήμερα γιατί; Δυστυχώς άλλαξαν οι καιροί ή η νοοτροπία αλλά πρωτίστως οι περισσότεροι άνθρωποι που αυτό που έμαθαν και τούς αρέσει στο εξωτερικό το πόσα κανείς. Και εννοούν τα δολάρια! Εγώ λέω φωτιά στα πατζακια τους! Τίποτα δεν παίρνουν μαζί τους μόνο τρία μέτρα καμποτο δηλαδή τό ΣΑΒΒΑΝΟ τους! ……
Ο φίλος ό Στάμος μου έγραψε ! Αγαπητέ μου φίλε Λευτέρη Διαβάζω καθημερινά τα άρθρα σου και σε συγχαίρω για τις παρατηρήσεις σου και το ευθύ του χαρακτήρα σου στο γίγνεσθαι του νησιού μας του οποίου είσαι μεγάλος γνώστης . Θα ήθελα να σου απαντήσω στο ερώτημα που έθεσες για τα κελιά του Αγίου Αιμιλιανού και βιάστηκες χωρίς να είσαι γνώστης του τι γίγνεσθαι στην Αμερική και ειδικά στην Νέα Υόρκη να μας φορέσεις το κάμποτο σάβανο! Σε πληροφορώ ότι τα χρόνια των ισχνών αγελάδων όταν οι χωριανοί που ήλθαν την εποχή του Ellis Island που το δολάριο είχε τεράστια αξία ώστε να μπορούν να κάνουν τις δωρεές που ανέφερες άλλαξαν σήμερα η ζωή στην Νέα Υόρκη που είναι ένα από τα ακριβότερα μέρη του πλανήτη για να ζήσει κανείς υπάρχει μόνον η επιβίωση με μερικές εξαιρέσεις χωριανών που μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού! Όσο υπήρχε ο σύλλογος των Καλλιμασιωτών Αμερικής ο Άγιος Αιμιλιανός ανταποκριθήκαμε σε όλα τα καλέσματα για ανάγκες του χωριού. Ο σύλλογος μετά τον θάνατο των περισσότερων Ελληνογεννημένων άρχισε να καταρρέει ! Έκανα μια φοβερή προσπάθεια δημιουργώντας το μπλογκ Καλλιμασιώτικα Νέα της Αμερικής, έδωσα μία επανεκκίνηση για αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς αδιαφορία από παντού ! Σε πληροφορώ ότι ο σύλλογος έχει να συνεδριάσει εδώ και τέσσερα χρόνια, η πρόεδρος έχει γίνει σχεδόν μόνιμος κάτοικος Καλλιμασιάς….. Τώρα έρχομαι στο θέμα της γελοίας Παγκαλλιμασιώτικης σύναξης στης οποίας την συνεδρίαση πήγα δύο συνεχόμενες χρονιές μάλιστα στην περσινή ήταν καλεσμένοι δύο ψηφοθήρες πολιτικοί και οι συμμετέχοντες….. εγώ η σύζυγος μου η αδερφή μου σαν Αμερικανοί και καμιά δεκαριά χωριανοί ! Άρα οι Καλλιμασιώτες της Αμερικής δεν έρχονται για καμία σύναξη, έρχονται και φέρνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για τον τόπο που γεννήθηκαν για τους φίλους, τους συγγενείς, την θάλασσα και τον σχίνο! Και τώρα ερωτώ εγώ γιατί η εκκλησία η Αρχιεπισκοπή το κράτος δεν φτιάχνουν τα κελιά; Ή Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία γης εκκλησιαστικά και μοναστηριακά χωράφια που αν θυμάμαι καλά κάθε χρόνο πακτώνονται! Γιατί δεν πουλάει η εκκλησία; Τα καντήλια δεν ανάβουν με λάδι πλέον! Φιλικά Σταμάτης …..
Και ό μεγάλος Σοφός της Καλλιμασιάς Αρχιεπισκοπος Πολιτισμού Δημήτρης Μελαχροινουδης μου θέτει το ερώτημα πότε θα αρχίσω να προβάλλω προβλήματα της γενέτειρας μου της Καλλιμασιάς και να τα δημοσιεύω στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο! Πάντως εγώ τα λαμβάνω όλα υπόψη μου και θα ενεργώ σύμφωνα με τα δικά μου ερεθίσματα! Και ακούω και βλέπω!
Εύχομαι σε όλους υγεία και χαρά και ευχαριστώ για τις απόψεις και τίς παροτρύνσεις σας!
Καλό Σαββατοκύριακο !
Χίος 4 Οκτωβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.