Από Σουλτάνος… Μέγας Ναπολέων…

————————————————————-
Μια παροιμία λέει ότι : “Η Τρέλα πάει στα βουνά” αλλά εδώ και μερικά χρόνια την βλέπουμε και την συναντάμε καθημερινά στην γειτονιά μας και σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο με πολυποίκιλα σχόλια καθώς επίσης και έξυπνα σκίτσα και φωτογραφίες όπως αυτό του “Σουλτανέων-Βουνα πάρτης ” που χωρίς λόγια απαθανατίζει την πραγματικότητα και την γνήσια επικαιρότητα!
Και σε όλους μας τους παλιούς θυμίζει τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο με τα ψυχιατρεία και το Δρομοκαΐτειο με τους τρελούς που παρίσταναν διάφορες μορφές της ιστορίας και ειδικότερα τον Μέγα Ναπολέοντα και το Βατερλό!
Φυσικά μετά την ΕλληνοΓαλλική αμυντική συμφωνία που και οι ΗΠΑ αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας καλοδέχτηκαν και το επικροτούν με ευμενή σχόλια και δημοσιεύσεις την νέα αμυντική συμφωνία που είναι η απαρχή και ο θεμέλιος λίθος δημιουργίας στρατιωτικής αμυντικής οχύρωση της Ευρώπης και την πλήρη απομόνωση του Σουλτάνου από την διεθνή κοινότητα και ειδικότερα από τον Πρόεδρο Μπάιντεν αλλά και το χθεσινό κάζο της Ρωσίας από τον Πούτιν πού πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. “Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε” χωρίς αποτέλεσμα στις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις του γιατί δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις αλλά μόνο όσα ήθελε να δείξει και να πει ο Σουλτάνος στον λαό της Ανατωλίας για υποβρύχια, S 400 , πολεμικά αεροπλάνα και εξοπλιστικά προγράμματα καθώς επίσης και για άλλα δύο πυρηνικά εργοστάσια….”ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι” …τον κυρίεψε πανικός και το μυαλουδάκι του έχασε τον έλεγχο των λόγων καί των πράξεων του λέγοντας ακόμα ότι ο Δικέφαλος αετός το έμβλημα του Βυζαντίου ότι είναι Τουρκικό σύμβολο και έμβλημα και όπως είπε: “Τουρκική Κληρονομιά ” που κοιτά το ένα κεφάλι στη Δύση και το άλλο στην Ανατολή, όπως και η χώρα του η Τουρκία!
Όνειρα θερινής νυχτός για αναβίωση της Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Και όπως έκανε λόγο στον ΟΗΕ για δύο κράτη στην Κύπρο, ότι θα προχωρήσει σε παρόμοια βήματα που έκανε στα Βαρώσια και φυσικά θα διεκδικήσει την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πού είναι όπως ισχυρίζεται η Γαλάζια πατρίδα του.
Ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο Μέγας Ναπολέων με το ονοματεπώνυμο Napoleon Bonaparte Γάλλος Ηγέτης που γεννήθηκε το 1769 και πέθανε εξόριστος το 1821 στο νησάκι της Αγιάς Ελένης στην μέση του Ατλαντικού.
Γεννήθηκε στην Κορσική και στα χρόνια της Γαλλικής επανάστασης αναρριχήθηκε στο αξίωμα του Στρατηγού και μετά από πραξικόπημα το 1799 έγινε πρώτος ύπατος της Γαλλίας και το 1804 έγινε μόνος του αυτοκράτορας.
Οδήγησε τον στρατό του σε μεγάλες νίκες όπως (Αούστερλιτς, Ιένα κλπ) και κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
Αλλά το 1812 όμως ηττήθηκε από τον μεγάλο ” στρατηγό χειμώνα ” στην εκστρατεία κατά της Ρωσίας και αμέσως εξορίστηκε.
Επανήλθε πάλι στην εξουσία και το 1815 στο Βετερλώ κυριολεκτικά έπαθε την μεγάλη πανολεθρία και αποδεκατήστηκε με αποτέλεσμα και πάλι να εξοριστεί στο νησάκι της Αγίας Ελένης όπου και πέθανε το 1821 σε ηλικία 52 χρονών.
Πολλές συμπτώσεις και γεγονότα έχουν σχέση με την Ρωσία και είναι πολύ πιθανό ότι έγινε με τον Μέγα Ναπολέοντα στο Βατερλό να συμβεί το ίδιο και με τον νέο ” Σουλτανέων Βουνα-Πάρτης” μέσα στα νερά της Γαλάζιας Πατρίδας!
Δεν θέλει πολύ να του στρίψει τελείως του φουκαρά του Σουλτανέων!
Ίσως χρειάζεται να κάνουμε και λίγο χιούμορ για να μην τρελαθούμε και εμείς από την ” Τρέλα του παραλόγου” και όπως λέει το τραγούδι “Άς τον τρελό στην τρέλα του”!
Καλημέρα απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες Αισιοδοξία και θάρρος η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει είναι σε στιβαρά χέρια!
Χίος, 2 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.