Ας τον τρελό στην τρέλα του! – Άρθρο του Λ. Πυκνή

Πολλές φορές οι παροιμίες και οι στίχοι από λαϊκά τραγούδια στην πραγματικότητα αποδεικνύουν και λένε τα πράγματα με το όνομα τους!
Το ας τον τρελό στην τρέλα του δεν είναι τυχαίο… αλλά στην προκειμένη περίπτωση με την συμπεριφορά του Σουλτάνου πηγαίνει γάντι!
Τα προσωπικά δεδομένα της υγείας του είναι παγκοσμίως γνωστά… και λόγω της μεγάλης μου ευαισθησίας στά της υγείας του κάθε ανθρώπου ποτέ μου δεν θέλω το κακό ακόμη και στον μεγαλύτερο εχθρό μου !

Στην περίπτωση του Σουλτάνου η κατάσταση είναι πολύπλοκη και πολύ μπερδεμένη!
Στην πραγματικότητα έχει μπερδέψει τα μπούτια του και δεν γνωρίζει πιο είναι το δεξί και πιο το αριστερό!
Έχει πάθει τόσο μεγάλο πατατράκ που έχει χάσει τον μπούσουλα!
Στην κυριολεξία έχει φύγει η γη πλέον κάτω από τα πόδια του!
Έχει γίνει αιθεροβάμων … πετάει στα σύννεφα και τα μυαλά του στον αέρα ! Δηλαδή και έξι λίρες!
Έχει ανοιχτά μεγάλα μέτωπα αντιπαλότητας με όλους τους γείτονες και όχι μόνο!
Πιστεύει ότι μπορεί και τώρα ακόμη μετά από όλες τις σφαλιάρες που έχει αρπάξει από την παγκόσμια κοινότητα ότι μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής στην διεθνή σκακιέρα!
Επειδή πλέον πνέει τα λύσθια τόσο στην πολιτική σκηνή της πατρίδας του με την οικονομική κρίση και την πτώση του νομίσματος του με τις τεράστιες αγορές πολεμικών εξοπλιστικών όπλων και συστημάτων και έχει δημιουργηθεί τεράστιο χρέος με αποτέλεσμα την μιζέρια και την φτώχεια του λαού του … εξάγει τα εθνικιστικά συνθήματα και πάθη για παραπλάνηση των αγραμμάτων και αμόρφωτων πολιτών της Ανατολίας!

Μόνο με αυτούς τους λαούς μπορεί να κρατηθεί πλέον στην εξουσία και γι’ αυτό έκανε και την φιέστα στην Αγία Σοφία σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς ! Γι’αυτό επειδή βρίσκεται στο κύκνειο άσμα του δεν χρειάζεται να του δώσουμε τεράστια σημασία!

Ο πνιγμένος από παντού προσπαθεί να κρατηθεί! Αλλά από τους πολίτες της χώρας του θά το βρει ! Και απ’ότι φαίνεται τα ψωμιά του είναι ελάχιστα! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω έχει πάρει την κατρακύλα ! Απλώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία προκειμένου να μην γίνει η στραβή από τα δικά μας παιδιά και του δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσει αναμπουμπούλα στην περιοχή ! Βέβαια επειδή ο τίτλος είναι ας τον τρελό στην τρέλα του χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο με αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα εκ μέρους των υπεύθυνων της Ελλάδας μας!

Εύχομαι ο Αλλάχ ίσως τον φωτίσει για το καλό του λαού του και της παγκόσμιας ειρήνης!

Χίος 30 Μαϊου 2020

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.