ΑΥΤΗ ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ.

Λιτό, μεστό συμβολισμών, σχεδιαστικά σοβαρά επεξεργασμένο, το λογότυπο για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ηρωικής Νήσου ψαρών είναι το δώρο του τυπογραφείου «άλφα πι» στα Ψαρά για τη διαχρονική τους συνεργασία.
Σε αντίθεση με τον υπέρμετρο συντηρητισμό και τη φτώχεια έμπνευσης των λοιπών εορταστικών δράσεων στον τόπο μας, γίνεται ένα φιλόδοξο εφαλτήριο για να τιμηθεί με προγραμματισμό και ευθύνη από τα Ψαρά μας μια κρίσιμη τριετία.
Από το 2021 ως το 2023, έτος συμπλήρωσης 200 ετών από την καταστροφή των Ψαρών, υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί για το νησί το σύγχρονο branding του, αυτό που σήμερα χρυσοπληρώνει η Χίος σε μελέτες τουριστικού προσδιορισμού.
Τα Ψαρά είναι το σύμβολο του αγώνα, τόσο για την ανιδιοτέλεια της προσφοράς τους, όσο και για το μέγεθος των συνεπειών της. Ως σήμερα δεν έχουν πετύχει επαρκώς να το αναδείξουν. Υπάρχει χρόνος να το πετύχουν, αυτοτελώς, φτάνει να εμπιστευτούν φορείς πολιτιστικής και ιστορικής διαχείρισης με αναγνωρισμένη απόδοση.
Μη διστάσεις Κ. Βρατσάνε, μην λογαριάσεις το κόστος. Στάσου στο ιστορικό ύψος της περίστασης και μετέτρεψε το ιστορικό αποτύπωμα του τόπου σου σε μόνιμη παρακαταθήκη. Δείξε και στη μεγαλοκόρη του νομού, τη Χίο μας, με πόση ελαφρότητα αντιμετωπίζει το ορόσημο 2022, με πόση προσβολή στην ιστορική μνήμη μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.