Αφιέρωμα… Βιβλιοπαρουσίαση της ταλαντούχας συγγραφέως Τζούλια Γκανάσου

————————————————————————————
Αφιέρωμα… Βιβλιοπαρουσίαση της ταλαντούχας συγγραφέως Τζούλια Γκανάσου για τα πέντε πνευματικά παιδιά της
και το βλαστάρι της κοιλίας της που διαιωνίζει τα γονίδια και τις ρίζες της Καλλιμασιώτικης κληρονομιάς!
Άνθρωπος.. εγκέφαλος.. Μυαλό.. Γνώση.. έμπνευση και Φαντασία συνθέτουν και καταγράφουν με την έμπειρη γραφίδα της Τζούλιας Γκανάσου και τα πέντε πνευματικά της παιδιά από το 2006 τα οποία κατά σειρά γεννήσεως είναι:”Σε μαύρα πλήκτρα ” Μυθιστόρημα όλα των εκδόσεων Γκοβόστη …” Ομφάλιος λώρος ” του 2011 Μυθιστόρημα με συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ και το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας και 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Γλασκώβης….” Ως το τέλος ” Νουβέλα το 2013 υποψήφιο για το βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 2013…”Γονυπετείς ” Νουβέλα του 2017 βραβείο Αφηγήματος Μεσόγειος 2018 και βραβείο βιβλίου Pablic 2018 Πανεπιστήμιο Έξιτερ…και σήμερα ” Γόνιμες Μέρες ” Νουβέλα και πάλι όλα των εκδόσεων Γκοβόστη.
Το κύριο χαρακτηριστικό όλων των πνευματικών παιδιών της Τζούλιας Γκανάσου είναι ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν με το ανθρώπινο σώμα ή μέρος αυτού και κυρίως του εγκεφάλου και του Μυαλού χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα όργανα της ανατομίας…αρτηρίες, τένοντες, αιμοφόρα αγγεία και φλέβες, οστά, νευρώνες, νεφρά, καρδιά ,πνευμόνια και γενικώς και όλα όσα έχουν σχέση με την γενετήσια ύπαρξη και την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.
Ανακατεύοντας αισθήματα και συναισθήματα, ψυχικές εξάρσεις και βιώματα ξεχασμένα και ζωντανά σημερινά και του παρελθόντος με το υποσυνείδητο και με την γνώση το ψέμα και την αλήθεια της καθημερινότητας.
Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες του κάθε βιβλίου γιατί δεν είμαι κριτικός βιβλίου και τεχνών απλώς έχω γράψει τον έρωτα της ζωής μου σε τέσσερα βιβλία και άρθρα σήμερα σχεδόν καθημερινά για το χόμπι και μόνο που έχω από την εφηβική μου ηλικία για να μην σκουριάσει το μυαλό μου καθώς επίσης και πολύ διάβασμα!
Την Τζούλια Γκανάσου την πρωτογνώρισα το Σεπτέμβριο του 2006 στο γάμο της μαζί με τον ανιψιό μου Σπύρο Πυκνή και αμέσως την έβαλα μέσα στην καρδιά και την ψυχή μου γιατί κατάλαβα ότι οι χαρακτήρες μας ταιριάζουν!
Όταν τον Δεκέμβριο του 2006 μας χάρισε το πρώτο της βιβλίο “Σε Μαύρα πλήκτρα ” αυτή που το διάβασε πρώτη ήταν η Ιουλία μου , που απ ότι βλέπω ξημερώνει 15 Ιουλίου ημέρα της γιορτής της ίσως είναι τυχαίο ή σύμπτωση και μου είπε προτού το ανοίξω…πρέπει να βουτήξεις απ ευθείας στά βαθιά νερά για να καταλάβεις την ταλαντούχα ανηψιά μας, η γραφίδα της πλέει σε πολύ βαθιά Νερά και πρέπει ο αναγνώστης να γνωρίζει καλό κολύμπι για να εμπεδώσει την αλληλουχία και την πλοκή του Μυθιστορήματος.
Εν συνεχεία με την πάροδο των χρόνων έφθασαν στα χέρια μου και τα πέντε πνευματικά της παιδιά εξ ίσου υπέροχα με δύσκολη πλοκή, με μεγάλη έμπνευση και Φαντασία που κρατά σε συνεχή αγωνία τον αναγνώστη και τον προκαλεί να το τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται έστω και μονορούφι, όπως συμβαίνει με μένα!
Έχει την οξυδέρκεια και την γνώση να στήνει πολύπλοκες ιστορίες με ενδιαφέρουσες και πολλές φορές άγριες καταστάσεις και γεγονότα που βλέπουμε πολλές φορές σχεδόν καθημερινά από τα ΜΜΕ με εγκληματίες με καταδιώξεις της αστυνομίας με ναρκωτικά με αγώνα πάλης και επιβίωσης αλλά και την συναισθηματική πλοκή με έρωτα και εκβιασμούς!
Οι Γόνιμες Μέρες έχουν μια εντελώς διαφορετική πλοκή του ήρωα πού τον φέρνει αντιμέτωπο με το υποσυνείδητο του που έχει κρύψει μέσα του το ασυνείδητο που περιπλέκεται στην κωματώδη κατάσταση που βρίσκεται!
Το υπόλοιπο της υπόθεσης στην ανάγνωση του βιβλίου που είναι φρέσκο και αχνιστό!
Τέτοιες μέρες πριν δέκα χρόνια είχαμε όλοι της οικογένειας μας την Χαρά να μας χαρίσει η Τζούλια Γκανάσου και το ζωντανό σπλάχνο της κοιλίας και της ζωής της τον μονάκριβο κανακάρη της που ακούει στο όνομα Στέφανος-Γιάννης και είναι ο συνεχιστής του Γενεαλογικού δένδρου της οικογένειας των Πυκνήδων και μάλιστα του παππού μας Στέφανου και του προπάππου μας Γιάννη Πυκνή και φυσικά υπάρχουν οι ρίζες και τα γονίδια εκτός της οικογένειας της Τζούλιας και του Σπύρου Πυκνή του Στέφανου με παρουσία του δένδρου από το 1700 στην Καλλιμασιά της Χίου.
Δεν υπάρχει άλλος Στέφανος Γιάννης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης που θα διαιωνίσει το επίθετο Πυκνής στην Αιωνιότητα!
Το ερέθισμα του σημερινού μου αφιερώματος ξεκίνησε από την στιγμή πού άνοιξα το νέο βιβλίο της Τζούλιας Γκανάσου και διάβασα την αφιέρωση ” Στον γιο μου, Στέφανο-Γιάννη “(…..ως το άπειρο)…
Η Τζούλια Γκανάσου δεν είναι τυχαία συγγραφέας έχει πολλά εφόδια και επιστημονικές περγαμηνές που συνθέτουν την επιστημονική της μόρφωση και παιδεία και την κατατάσσουν στις ταλαντούχες συγγραφείς!
Σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαικό Πολιτισμό στο Ε . Α . Π ….Βιοπορίζεται από την πληροφορική και κείμενα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.
Είμαι ευτυχής που στην οικογένεια των Πυκνήδων από το 2006 συνυπάρχει η Ταλαντούχα ανηψιά μας Τζούλια Γκανάσου με την ξεχωριστή παρουσία της στο χώρο της Λογοτεχνίας και με την συγγραφή από θαυμάσια Μυθιστορήματα και Νουβέλες πού έχουν τεράστιο αναγνωστικό κοινό!
Της Εύχομαι μέσα από την καρδιά και την ψυχή μου να είναι καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο πέμπτο πνευματικό παιδί της και με Υγεία και Χαρά για την επόμενη γέννα του έκτου παιδιού της! Και για τον Στέφανο Γιάννη και τον Σπύρο της να βλέπουν τα έργα της και να νιώθουν υπερηφάνεια για την ταλαντούχα Τζούλια!
Καλό ξημέρωμα Ελλάδα από την Χίο με πολύ αγάπη και Αισιοδοξία!
Χίος, 15 Ιουλίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.